František Laudát přeje do nového roku: Je na nás tlak, ale nesmíme podlehnout jako v roce 38 nebo 68

01.01.2021 16:22

Česko má za sebou jeden z nejsložitějších roků a stále nemá zdaleka vyhráno. Nad koronavirovou krizi se na svém facebooku zamýšlí bývalý poslanec TOP 09 František Laudát. „Nejúčinnějším nástrojem, jak v krizi uspět, je zachovat chladnou hlavu,“ píše současný předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN).

František Laudát přeje do nového roku: Je na nás tlak, ale nesmíme podlehnout jako v roce 38 nebo 68
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Laudát si je vědom, že nás čeká ještě mnoho těžkostí, provázet je však bude i naděje do budoucna. „Mnoho let jsme do něj (do nového roku) nevstupovali s takovou nejistotou, obavami z budoucnosti, ale i s nadějemi, že nastane změna k lepšímu,“ píše ve svém facebookovém komentáři.

Příchází s receptem, jak by naše země mohla s krizí poprat. „Nejúčinnějším nástrojem, jak v krizi uspět, je zachovat chladnou hlavu, začít kriticky přemýšlet o cestách, jak problémy řešit,“ připomíná Laudát.

Naopak, co by přispělo ke zhoršení situace: „Nejhorší je začít se bát, podléhat nátlaku, panice, řadit se do houfu v očekávání kolektivní ochrany a raději se do ničeho nemíchat,“ myslí si.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

S varovným ukazováčkem poukazuje na některé historické milníky, kdy někteří podobnému tlaku podlehli. „Tohle udělali někteří naši předkové v roce 38, 48, 68. Nedělejme to s naší historickou zkušeností v roce 2021. Naše svoboda a demokracie bude tak silná, jak silní a vnitřně svobodní budeme my,“ věří Laudát.

Rok 2020 lidem mnoho vzal, včetně životů, s pozůstalými Laudát soucítí a vzkazuje: „Všem těm, kterým u novoročního stolu chyběli poprvé v životě, a už navždy, jejich blízcí, přeji, aby se se ztrátou rychle vyrovnali a naplňovali jejich sny, které už nestihli realizovat,“ uzavírá Laudát a jménem Klubu angažovaných nestraníků i jménem svým všem přeje klidný a úspěšný nový rok 2021.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…