Fuj, táhni, slyšel Zeman u prvňáčků. Jiří Ovčáček tvrdě reagoval

03.09.2018 9:49

Prezident Miloš Zeman přivítal prvňáčky na Základní škole T. G. Masaryka v Praze 6. Jak uvádí server Seznam Zprávy, někteří rodiče přišli se symbolem červených trenýrek.

Fuj, táhni, slyšel Zeman u prvňáčků. Jiří Ovčáček tvrdě reagoval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman veřejně spálil červené trenýrky, které skupina Ztohoven vyměnila za prezidentskou standartu vlající na Pražském hradě

Zeman dnes popřál prvňáčkům v Základní škole T. G. Masaryka v pražském Břevnově, ať se brzy naučí číst. Knihy jsou podle něj nejkrásnější věcí na světě. Zároveň v první školní den poznamenal, že vždy nerad vstával a že by bylo lepší, aby se do školy chodilo o hodinu později. Několik rodičů mělo na oblečení připevněné na znamení protestu proti Zemanovi malé červené trenýrky.

Zeman dětem řekl, že ve škole se před nimi otevře jiný svět plný tajemství, kouzel a krásných věcí. Popřál jim, aby se naučili psát, ale hlavně číst. Řekl jim, aby četli hlavně papírové knihy, které jsou krásné. Kniha je podle prezidenta nejkrásnější věc na světě. Podotkl, že pokud ji napsali moudří lidé, čtení je, jakoby si s nimi čtenář povídal.

Na dotaz ředitelky školy Zeman řekl, že jako první knihu přečetl Školáka Káju Maříka. Ještě předtím četl leporelo, které ale za opravdovou knihu nepovažuje. První dáma Ivana Zemanová podle svých slov nejspíš jako první přečetla knihu Malý Bobeš.

Zeman zároveň poznamenal, že jako malý „hrozně nerad“ vstával. „A to platí pořád,“ podotkl. Kdyby podle něj bylo možné chodit do školy o hodinu později, považoval by to za lepší. Děti pak upozornil na to, že ve škole musí poslouchat.

Na závěr návštěvy prvňáčků Zemanová dětem rozdala jako dárky knížky a sladkosti.

Několik rodičů dětí mělo na oblečení malé červené trenýrky, které se v poslední době staly symbolem protestu proti Zemanovi. Podle jednoho z rodičů nešlo o organizovaný protest. Během návštěvy prezidenta ve škole byli rodiče v jiné místnosti.

„Nesouhlasíme s tím, aby pan Zeman byl prezidentem,“ řekla mimo jiné jedna maminka, jež měla na klopě červené trenýrky. „Nesouhlasíme s jeho chováním a vystupováním,“ dodala. „Je nás tady víc, je to takový protest,“ dodal další z rodičů.

Původní text ZDE.

„Nenávistné chování na půdě školy, kam rozhodně nepatří, si z mé strany zasloužilo jediné. Rázné a hlavně výchovné: ‚Chovejte se slušně!‘,“ sdělil k tomu, co se dělo v první třídě, hradní mluvčí Jiří Ovčáček. „Fuj, táhni,“ slyšel totiž Zeman od jedné maminek, píše server Novinky.cz. Ovčáček ji na místě okřikl. 

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …