Funkcionář utíká z VV: Už s nimi nechci mít nic společného

06.04.2012 10:32

Počínání politiků nejmenší vládní strany neznechutilo jen její koaliční partnery, ale i samotné členy Věcí veřejných. V Moravskoslezském kraji straně utíkají členové, podle informací iDNES.cz nejsou výjimkou ani dosavadní předsedové městských organizací. Znechutili je pražští politici, s nimiž už nechtějí mít nic společného.

Funkcionář utíká z VV: Už s nimi nechci mít nic společného
Foto: veciverejne.cz
Popisek: Logo Věcí veřejných

Politické hrátky představitelů Věcí veřejných už přestaly bavit i členskou základnu, která se začíná drolit. Podle informací iDNES.cz straně utíkají v Moravskoslezském kraji členové, výjimkou nejsou ani dosavadní předsedové městských organizací. Svorně říkají, že je štvou pražští politici a nechtějí už s nimi mít nic společného.

Ze strany vystoupil i Jaroslav Schmaus, který byl donedávna předsedou karvinského klubu Věcí veřejných. „Odešel jsem k 30. březnu. S politikou Věcí veřejných jsem už nechtěl mít nic společného,“ vysvětlil. Do Věcí veřejných vstupoval před dvěma roky s nadějí, že se jim podaří změnit dění v zemi i v Moravskoslezském kraji k lepšímu. Odcházel zklamaný.

Ministři měli odstoupit, když je k tomu vyzvalo grémium

Vůbec však není výjimkou. Řady véčkařů v kraji v poslední době řídnou. „Členská základna v kraji je čím dál méně početná,“ přiznal pro iDNES.cz předseda orlovského klubu VV Rostislav Burzyk. Sám o odchodu ještě neuvažoval, ale při nejbližším zasedání klubu strany v Orlové se chce ptát poslankyně Jany Drastichové, která z Orlové pochází, na aktuální vývoj v nejvyšších patrech strany.

Nelíbí se mu, že ačkoli grémium strany vyzvalo ministry z nejmenší koaliční strany k podání demise, ministři se rozhodli neodstoupit. „Je to patová situace. Rozhodnutí grémia by mělo být prvořadé, ministři ho měli respektovat,“ tvrdí Burzyk. Stejný názor má i šéf frýdecko-místeckých véčkařů Jaromír Holub. „Pokud grémium strany vydalo rozhodnutí, které však vzápětí nebylo dodrženo, je to špatně,“ podotkl.

Při komunálních volbách lidé VV ještě věřili

Kvůli aktuálnímu dění ve straně se ve čtvrtek mimořádně sešel klub VV ve Frýdku-Místku. Při komunálních volbách v roce 2010 měly Věci veřejné na řadě míst kraje úspěch. Třeba ve Frýdku-Místku nebo v Havířově jim lidé dali více než sedm procent hlasů. Ve Frýdku-Místku se navíc dostaly i do vedení města. Úspěch měly třeba i ve Slezské Ostravě, kde získaly 5,94 procenta.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…