Gardy na východě Ukrajiny už prý střílí i do dětí. A mají mezi nimi být i američtí "poradci"

11.05.2014 13:09

Podle serveru Protiproud dochází v ukrajinském Slavjansku ke střelbě do dětí. Na východě Ukrajiny prý řádí komanda smrti a česká média o nich „objektivně“ mlčí. V neděli probíhají referenda o samostatnosti Doněcké a Luhanské oblasti, kterým chtěla vláda z Kyjeva zabránit. Uchýlila se i k takovým prostředkům, jako je zapálení milionu volebních lístků nebo střelba na civilní obyvatelstvo. Podle serveru Petra Hájka ale prozatímní ukrajinské vládě pomáhají američtí vojáci. Vše prý směřuje k eskalaci občanské války.

Gardy na východě Ukrajiny už prý střílí i do dětí. A mají mezi nimi být i američtí "poradci"
Foto: youtube.com
Popisek: Hořící Dům odborů v jihoukrajinské Oděse

Protiproud uvádí, že do tiskárny v Doněcku vnikl speciální oddíl z Pravého sektoru, zlikvidoval ochranku a zničil více jak milion hlasovacích lístků. Bomby potom zdevastovaly celou tiskárnu. Očití svědkové popsali, že se ozbrojenci dorozumívali anglicky. Je prý možné, že se jednalo o speciální americké jednotky Rangers, které se stále více zapojují do „protiteroristických operací“ na východě Ukrajiny.

Na Ukrajině operuje soukromá vojenská organizace Greystone

Oběžník ruského ministerstva obrany z minulého týdne upozornil na sestřelení helikoptéry s 13 operativci z americké CIA na okraji Slavjansku. Vláda Spojených států je odmítla repatriovat. Přežil jeden člověk, ze kterého se vyklubal zaměstnanec společnosti Greystone Ltd.

Celý text ZDE

Tato firma poskytuje profesionály a služby pro provoz vrtulníků, ochranu bezpečnosti a pro výcvik v náročném prostředí. Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov minulý měsíc konstatoval, že soukromá vojenská organizace Greystone má na Ukrajině stovky agentů.

Ve Slavjansku byl těžce zraněn dvanáctiletý chlapec

Německý Bild pak vydal informaci o přímém zapojení amerických speciálních jednotek. Jedná se o zmiňovaná „komanda smrti“, která mají podněcovat chaos a teror mezi lidmi ve východních regionech.

Protiproud tvrdí, že tyto jednotky se zaměřují na civilní obyvatelstvo. Objevila se prý i střelba do dětí. Ve Slavjansku byl výstřelem ze samopalu těžce zraněn dvanáctiletý chlapec.

V Mariupolu se spekuluje o nasazení chemických zbraní

Další incident se objevil po oslavách Dne vítězství 9. května v Mariupolu. Vládní ozbrojenci tam stříleli do obytných čtvrtí z těžkých zbraní a způsobili smrt desítek lidí. Těžká technika v čele s tanky v tomto přístavu zaútočila na budovu místního ministerstva vnitra, kde se zabarikádovala policie, která odmítla rozkazy z Kyjeva.

Protiproud navíc tvrdí, že během tohoto útoku byli příslušníci mariupolské domobrany vystaveni chemickému útoku. Několik stoupenců Doněcké lidové republiky se mělo otrávit neznámým plynem.

Server se obává eskalace občanské války na Ukrajině stejně jako druhé studené války mezi Východem a Západem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…