Gatě dolů a zdrhat. Máme sobotní sledovanost hlavních zpráv na CNN Prima News. Ani slovo katastrofa nebude stačit

17.06.2020 12:47

CNN Prima News je český zpravodajský kanál, patřící pod skupinu FTV Prima. Na základě partnerství se CNN International Commercial (CNNIC) poskytuje kontinuální českojazyčné zpravodajství. Že si na tuto stanici čeští diváci prozatím nezvykli, ukážou následující čísla. Ta naší redakci poskytla MÉDEA, a. s. ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s.

Gatě dolů a zdrhat. Máme sobotní sledovanost hlavních zpráv na CNN Prima News. Ani slovo katastrofa nebude stačit
Foto: Repro CNN Prima
Popisek: Logo kanálu CNN Prima News

Anketa

Líbí se vám zatím kanál CNN Prima News?

3%
91%
hlasovalo: 17213 lidí
ParlamentníListy.cz disponují aktuálními čísly sledovanosti ze soboty 13. června. Z dat cílové skupiny 15+ vyplývá, že lídrem sobotního trhu v oblasti zpravodajství byla Nova, jejíž Televizní noviny si zapnulo v průměru 888 tisíc diváků. Události na ČT 1 sledovalo 585 tisíc diváků a Hlavní zprávy na Primě pak 360 tisíc diváků. Poměrně dobře dopadl Barrandov, jehož zprávy vidělo v sobotu od 19:25 hodin v průměru 77 tisíc lidí. Obrovský kolaps ovšem i nadále zažívá CNN Prima News. Tato zpravodajská stanice vysílala zprávy současně s TV Prima, ovšem zájem byl zcela minimální. Zprávy na CNN Prima News od 18:54 vidělo v průměru pouhých 14 tisíc diváků.

Zdrojem těchto dat je společnost ATO - Nielsen Admosphere. Čísla ukazují rovněž odložené sledovanosti za tři dny.

Eliška Čeřovská
 

Ředitelem CNN Prima News se nejprve stal bývalý šéfredaktor zpravodajství v Českém rozhlasu Martin Ondráček. Jeho hlavním úkolem byla příprava a spuštění celého projektu. Ondráček však ze své funkce odstoupil k 30. listopadu 2019. Pozice ředitele kanálu zanikla a místo ní byla vytvořena Redakční rada CNN Prima News ve složení Eliška Čeřovská (ředitelka News Production), Petra Benešová (ředitelka News Gathering) a Tomáš Večeřa (ředitel Online News). Tato Rada se zodpovídá přímo generálnímu řediteli skupiny Prima Marku Singerovi.

Jak naznačují dosavadní výsledky, zřejmě i právě popsanou Radu v čele s novinářkou Čeřovskou čeká brzký konec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…