Gazdík: Vojtěch měl dávno odstoupit. Babiš mu ale potřebuje nadávat

26.08.2020 11:52

Ministr Adam Vojtěch měl už dávno odstoupit. Bohužel ale premiéru Babišovi vyhovuje v roli, kdy na něj může házet všechna selhání a ponižovat jej na veřejnosti. Takže konec šéfa resortu zdravotnictví nemůžeme očekávat, napsal čtenáři ParlamentníchListů.cz Petr Gazdík.

Gazdík: Vojtěch měl dávno odstoupit. Babiš mu ale potřebuje nadávat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík vedl delší řeč s argumenty proti zákonu o EET

Poslanec a bývalý předseda hnutí STAN Petr Gazdík si našel čas na odpovědi čtenářům ParlamentníchListů.cz. Zareagoval i na tazatele, který vyjádřil pochybnosti, zda plán koalice „všichni proti Babišovi“ má vůbec šanci premiéra skutečně porazit. „Když sečtu teď poslance ODS, Pirátů, Lidovců, Topky a Starostů, dohromady máte stále míň poslanců než ANO. A když utvoříte koalici asi nebudete moc naplno prosazovat svůj program, protože budete moci dělat ústupky a ve finále by se tak mohla oslabit i pozice opozice,“ obával se čtenář.

Anketa

Máte důvěru ve zdraví prezidenta Zemana? (Ptáme se od 26.8.2020)

86%
14%
hlasovalo: 8813 lidí

Gazdík jej ujistil, že koalice není hotová věc a nejlepší řešení se stále hledá. Jak pro voliče, kterým tato vláda vadí, tak pro ty, kteří začínají pochybovat teprve nyní.

„Jsem učitel matematiky, ale teď nechám matematiku stranou a nebudu sčítat procenta pro jednotlivé strany. Jsem přesvědčen, že můžeme uspět, když nabídneme voličům vizi pro ně i pro jejich děti,“ myslí si Gazdík.

Za takovou vizi považuje dobrou zemi pro život, kvalitní vzdělání, a také zemi, kde „krádež nebo korupce je sprosté slovo a ne způsob přežívání“.

Občanovi to nedalo, a poslal ještě doplňující dotaz. Obává se hlavně široké koalice. „Babiš dokonale ovládá PR, když si přivlastňuje i úspěchy jiných,“ varoval Gazdíka. Proto by podle něj opozice spíše než na koalicích měla zapracovat na propagaci a otevřít se lidem. Má totiž pocit, že dnešní opozice o žádné nové voliče neusiluje.

Anketa

Je Adam Vojtěch dobrý ministr zdravotnictví? (Ptáme se od 25. 8. 2020)

67%
33%
hlasovalo: 13495 lidí

„Naprosto s vámi souhlasím, že široká koalice by musela hlavně dávat smysl - nestačí, aby se „všichni spojili proti jednomu”. Především musíme voličům nabídnout smysluplnou vizi, co bychom my dělali lépe,“ přitakal Gazdík. Je podle něj třeba vytvořit pozitivní program a právě pro něj se teď v opozici hledá ten nejlepší formát.

Jiný čtenář zase chtěl znát Gazdíkův názor na působení ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a zda by neměl odstoupit, když chce „od září zase omezovat lidi“.

„Měl a už jsem ho k tomu i veřejně vyzval,“ souhlasil Petr Gazdík. Obává se ale, že Andrej Babiš Vojtěcha neodvolá, protože musí mít někoho, na koho bude selhání házet.

reklama

autor: jav

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…