Gazdíkovci se spojí s KDU-ČSL a Stranou zelených

21.03.2014 9:47

Hnutí Starostové a nezávislí (STAN), kterému celostátně předsedá místopředseda sněmovny Petr Gazdík, bude v Praze v podzimních komunálních volbách kandidovat bez TOP 09, se kterou jinak spolupracují na celostátní úrovni. Místo toho půjde STAN do volebního klání o pražský magistrát se Stranou zelených a s lidovci. Informuje o tom páteční vydání deníku Hospodářské noviny.

Gazdíkovci se spojí s KDU-ČSL a Stranou zelených
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Ještě v lednu hnutí STAN předpokládalo, že je do boje o post pražského primátora povede primátor bývalý, Jan Kasl. Jenže toho nakonec získal pro kandidaturu za jeho hnutí ANO Andrej Babiš.

Podle listu se lidovci se zelenými a STAN chystají připravit koaliční smlouvu. Podle lídra pražských zelených Petra Štěpánka rozšíření předvolební koalice o STAN bude výhodné, neboť „starostové jsou zvyklí zabývat se praktickými věcmi, ne ideologií“.

Jako plus spojení s komunálními politiky podle listu považují i lidovci. „Domluva s etablovanými politickými stranami, jako jsou zelení i STAN, by byla fajn. Myslím, že to Praha potřebuje,“ cituje deník předsedu pražské lidovecké organizace Jana Wolfa.

Jasno o podobě kandidátky a společné smlouvě má být do poloviny května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…