Generál Pavel bouchl do stolu. Vystoupil proti Zemanovi s Babišem

16.01.2023 22:55 | Ze sítí

Prezidentský kandidát Petr Pavel se na svém twitteru opřel do prezidenta Miloše Zemana a svého soupeře v prezidentských volbách Andreje Babiše za to, že o něm „šíří lži a zneužívají váš strach“. Jde jim podle něj o posílení nejen svého, ale i ruského vlivu.

Generál Pavel bouchl do stolu. Vystoupil proti Zemanovi s Babišem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Pavel postoupil do druhého kola prezidentské volby. V jeho volebním štábu bylo veselo

Dosluhující prezident Miloš Zeman se pustil do generála Petra Pavla tím, že je to kandidát vládní koalice a bývalý premiér Andrej Babiš má větší politickou zkušenost. Andrej Babiš zase Petra Pavla vyobrazuje jako rozvědčíka trénovaného v Rusku, který vítal sovětskou invazi do Československa v roce 1968. Generála Pavla přirovnává k Putinovi, který podle něj měl podobnou minulost.

Proti těmto výpadům, které po prvním kole prezidentských voleb, v nichž těsně Petr Pavel nad Babišem zvítězil, zaznívají, se nyní generál brání na sociální síti. Označuje je za lži: „Svět Zemana a Babiše šíří lži o zatahování naší země do války. Zneužívají váš strach a chtějí vás znechutit,“ píše uchazeč o Hrad Petr Pavel.

A zmiňuje, o co Zemanovi a Babišovi ve skutečnosti jde: „Jde jim o posílení vlastního a ruského vlivu. Pojďme s nimi bojovat šířením pravdy,“ vyzývá generál.

K tomu ve svém tweetu sdílí vysvětlení, proč si proruský svět Orbána a Zemana přeje za prezidenta Babiše: „Chtěl Rusy pustit do tendru na Dukovany, kteří by tak získali kontrolu nad naší energetickou bezpečností. Kritizoval sankce proti Rusku, které by bez nich mělo více peněz na zbrojení. Chce pozvat válečného zločince Putina na Hrad, přitom ten by měl být předvolán před válečný tribunál. Je Orbánův a Zemanův přítel,“ dodává Petr Pavel k Babišově kandidatuře na Hrad.

 

 

Jak se ukázala následná diskuse, lidé jsou z politických prohlášení o válce zmateni. „Já už tomu nerozumím. Tak už v ní jsme, nebo nejsme, nebo teprve budeme?“ tázal se komentující, který v rámci schvalování vojenské podpory Ukrajině připomněl slova Petra Fialy (ODS), že jsme ve válce.

Další vyslovil názor, že by měl Petr Pavel, který ke zvolení prezidentem potřebuje získat hlasy voličů Danuše Nerudové a Pavla Fischera, zvolit jiné téma, kterým je osloví. „Tohle je slabota, nezlobte se. Kam tím kampaň míří? Tohle totiž není win: voliči Pavla Fischera a Danuše Nerudové toto vědí. Tam jsou důležitá jiná témata, pátou kolonu/SPD tohle spíš nahraje Babišovi, nerozhodnuté tohle nezajímá,“ vzkázal Jan Betlach.

V prvním kole generál Petr Pavel porazil s 35,40 % hlasů jen o pár desetin Andreje Babiše (34,99 % hlasů). Účast voličů byla z dosavadních prezidentských voleb v ČR rekordní, dosáhla 68,24 %. Vítěz voleb v březnu po deseti letech vystřídá na Hradě Miloše Zemana. Druhé kolo prezidentských voleb se uskuteční 27. a 28. října.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…