Generál Pavel varuje: Babiše ml. mohly na Krymu informačně vytěžovat a zpravodajské služby mohly získat materiál k vydírání českého premiéra. Ta dívka...

25.11.2018 10:43

Bývalý předseda vojenského výboru NATO generál Petr Pavel se pro server Seznam Zprávy vyjádřil k aktuální kauze premiéra Andreje Babiše, především tedy v souvislosti s cestou jeho syna na Krym. Generál Pavel se domnívá, že Andrej Babiš mladší mohl být pro Rusko velkou příležitostí.

Generál Pavel varuje: Babiše ml. mohly na Krymu informačně vytěžovat a zpravodajské služby mohly získat materiál k vydírání českého premiéra. Ta dívka...
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Otázky Václava Moravce.

"Je potřeba říct, že Krym je okupované území suverénní země. Je pod mimořádným dohledem, především ukrajinských a ruských bezpečnostních složek. Je nemožné, aby se na území Krymu dostal někdo mimo pozornost těchto služeb. Samotné jméno, pokud procházel systémem víza a kontrol, tak musel upoutat pozornost," poznamenal Pavel. 

"Ruská strana samozřejmě využije každé zájmové osoby. Minimálně na něho navázat někoho, přes koho by se mohli dostat blíž k premiérovi," dodal Pavel s tím, že nechce spekulovat, že onou osobou mohla být ona ukrajinská přítelkyně Andreje Babiše mladšího. Ruské tajné služby používají podle něj mladších inteligentních žen, takzvaných honey trap, velmi často.

"Minimálně je tady riziko, že s tím Andrejem Babišem mladším mohla mluvit řada lidí, kteří jej informačně vytěžovali," zmínil Pavel, že zpravodajské služby mohly získat materiál, kterým by premiér mohl být vydíratelný.

  • Původní text ZDE

"Ruská strana působí na Krymu všemi svými tajnými službami," dodal Pavel. "Veškerá kontrarozvědná činnost na Krymu je velice silná. Bylo by velice naivní očekávat, že Rusko nebude Krymu věnovat zvýšenou pozornost. 

Podle Pavla je pro Českou republiku daleko větším nebezpečím než terorismus země jako Rusko a Čína. "Terorismus se snadněji prezentuje jako hrozba. Aktivity Ruska a Číny jsou většinou pod povrchem," dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…