Generál Šándor se ohradil proti nařčením krajana Jírovce. Ten se za svá slova omlouvá

10.04.2015 17:41

Nikdy bych netvrdil, že Rudá armáda dobyla Československo v roce 1945, ani bych veřejně nikdy neřekl, že je lepší se mýlit s USA než mít pravdu s Ruskem. Takto se ohradil generál Andor Šándor proti nařčením biologa Jiřího Jírovce, který pro ParlamentníListy.cz často komentuje současné dění. Zde zveřejňujeme omluvu krajana z Kanady.

Generál Šándor se ohradil proti nařčením krajana Jírovce. Ten se za svá slova omlouvá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Jírovec

"Při psaní článku do ParlamentníchListů.cz (PL) s titulkem Krajan z Kanady píše o prodejné ideologii Tomáše Klvani, Jiřiny Šiklové a jim podobných. Podobají se prý prasatům z Orwelovy farmy jsem si mylně spojil některé výroky pronesené v ČT 24 s osobou generála v záloze, Ing. Andora Šándora, a uvedl jeho jméno mezi propagandisty, které jsem v článku kritizoval. Omlouvám se mu tímto za svůj omyl," napsal přírodovědec Jiří Jírovec. Reaguje tak na výhrady Andora Šándora, který se proti uvedenému tvrzení ohradil.

Co vyšlo v článku

Klvanismus-šiklismus je podle Jírovce zvláštní český způsob manipulace s pravdou. „Aby byl masám stravitelnější, připouští, že i Američani se mohou mýlit, ale taková mýlka není nic proti Putinově pravdě. Té je lépe se vyhnout. Klvaňové a jejich Šándorové se chovají jako prasata z Orwellovy Zvířecí farmy. Běhají podle plotu svého propagandistického záhumenku a kdykoli jim to přijde užitečné, volají Putin tady všude byl, tady ho cítíme. V Orwellovi šlo o Napoleona a jeho nepřítele jménem Snowball,“ přirovnal.

Dále ještě napsal: "Klvanismus-šiklismus je založen na stejných principech jako dřívější komunistická propaganda, tedy na přehánění, které diskredituje sám původní smysl sdělení. Proponenti tohoto směru se nechtěně chovají jako agenti, kteří se všemocně snaží, aby byl Putin v Česku populární. Takový generál Šándor jistě ví svoje, ale ve svém zpravodajském zaujetí zapomíná na to, že existuje zdravý selský rozum, který si poradí i s jeho propagandou."

Námitky generála Šándora

Bývalý náčelník Vojenské zpravodajské služby Šándor se proti tomu ohradil takto: "O víkendu jste mě v PL zařadil mezi lidi, jako jsou pan Klvaňa a paní Šiklová, pokud jde o názory na Rusko, USA a současnou bezpečnostní situaci. Chtěl bych vás tímto požádat, abyste mi poslal autentické výroky, které vás vedly k tomu, že jste mě takto označil. Do PL často nehovořím, ale snažím se býti maximálně nestranný, a určitě bych nikdy netvrdil, že Rudá armáda dobyla Československo v roce 1945, ani bych veřejně nikdy neřekl, že je lepší se mýlit s USA než mít pravdu s Ruskem." ParlamentníListy.cz zprostředkovaly tuto komunikaci a možná budou přítomny i neformálního setkání obou aktérů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…