Gól, Miloši Zemane! Drsných výroků o muslimech, pronesených v řeznictví, si všimla cizina

21.10.2015 10:45

Internetový server Politico.eu si všímá výroků prezidenta Miloše Zemana na adresu muslimských uprchlíků. Podle "hyperpoliticky korektního serveru" však prý není český prezident v tomto ohledu osamocený. Nepřípustných poznámek na adresu muslimů se údajně dopustil i britský premiér Cameron, slovenský premiér Fico, Marine Le Penová a další.

Gól, Miloši Zemane! Drsných výroků o muslimech, pronesených v řeznictví, si všimla cizina
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman se starostou Rožnova Radimem Holišem

Anketa

Kterého intelektuála máte nejraději? (Obnovené hlasování, spuštěno 19.4.)

hlasovalo: 6960 lidí

Politico upozorňuje na tvrzení prezidenta Zemana, podle kterého muslimští uprchlíci nebudou respektovat místní zákony a zvyklosti a budou se snažit zavést právo šaría. „Nebudeme se již moci obdivovat ženské kráse, protože ženy budou zahaleny od hlavy až k patě. Nevěrné ženy budou v rámci práva šaría kamenovány a zlodějům budou useknuty jejich ruce. Pro některé ženy by znamenalo zahalení jejich obličeje jisté zlepšení. Takových je ale jen velmi málo a já v České republice žádné takové nevidím,“ cituje Politico a snaživě dodává, že Zemanovy postoje byly odsouzeny českými politiky, nevládními organizacemi i pražskou muslimskou komunitou.Výroky byly proneseny při návštěvě řeznictví Matula na Zlínsku.

Celý text v angličtině najdete ZDE.

Mluvčí českého velvyslanectví v Bruselu dle serveru Politico odmítl celou záležitost komentovat a pouze se vyjádřil v tom smyslu, že česká vláda podporuje evropské úsilí o zastavení migrační krize. „Zeman je jedním z mnoha evropských politiků, jejichž postoje k uprchlíkům vyvolaly v posledních měsících kontroverze. Celoevropské uskupení ENAR bojující proti rasismu sestavilo údajně nejvážnější rasistické výroky evropských politiků za letošní rok. Šéfka organizace Georgina Siklossyová na adresu Zemana a dalších deseti evropských politiků prohlásila, že svými prohlášeními podporují šíření xenofobie a islamofobie,“ komentuje Politico.

Český prezident se očividně ocitl v dobré společnosti, protože vedle něj do ní byl zařazen například britský ministerský předseda David Cameron. Ten je pranýřován za to, že označil migranty proudící do Velké Británie z francouzského přístavu Calais za „roj lidí“. Vůdkyně francouzské Národní fronty Marine Le Penová pomyslnému žebříčku vévodí díky jejímu srovnání přílivu migrantů s barbarskou invazí ve 4. století. Slovenský premiér Fico se zase aktivistům znelíbil kvůli svému tvrzení, že Slovensko je země pro Slováky a nikoli pro národnostní menšiny. Polský prezident Andrzej Duda se potom dle ENAR těžce provinil tím, že otevřeně zmínil obavy ze vzniku epidemie.

reklama

autor: pro

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…