Gott hovoří o třídním boji. Nehrají jej. Lidi nemají na jídlo, vzkazuje Jandák

22.07.2011 11:17

Zlatý slavík Karel Gott se v magazínu Dnes vyjádřil k tomu, že na Radiožurnálu považují jeho písně za ohrané. Podle Gottova názoru se nic nezměnilo od dob minulých, prostě je vydán zákaz nehrát některé interprety nebo skupiny. Stínový ministr kultury a poslanec ČSSD Vitězslav Jandák to považuje za nepodstatné. Podle něj nemá v době, kdy se hroutí celý stát a lidé nebudou mít za chvíli co jíst, řešit jestli v nějakém rádiu hrají, nebo nehrají Gotta.

Gott hovoří o třídním boji. Nehrají jej. Lidi nemají na jídlo, vzkazuje Jandák

„Paní Hikelová, ředitelka zpravodajských stanic Českého rozhlasu, v televizních zprávách řekla - Gotta a další z minulé éry u nás nehrajeme, posluchači si to nepřejí," stěžuje si v tisku nejpopulárnější český zpěvák Karel Gott. Přesto si nemůže příliš naříkat. Na jiné stanici Českého rozhlasu má vlastní pořad, kde každou hodinu v sobotu dopoledne může říkat a pouštět co chce.

Psali jsme:
Karel Gott: Velké peníze, to je politika. Prezidentem být nechci
Neuvěřitelné. Škrtministr překonal i slavíka Gotta
Analytik nechápe jízlivý útok na Karla Gotta v Partii na Primě

Jsou jiné problémy

Gott tvrdí, že mu současná situace připomíná třídní boj. Prý je vše jak v minulosti a je vydán zákaz hrát některé zpěváky a skupiny. Stínový ministr kultury za ČSSD Vítězslav Jandák se trochu podivuje nad formulací třídní boj, která opravdu z Gottových úst zní přinejmenším nepatřičně.


„Podívejte, já si netroufnu posoudit, jak často ho, která stanice hraje. Osobně poslouchám Country radio a tam Gotta hrají. Rozhodně mi nepřijde, že by byl nějak perzekuován. Hlavně mi přijde naprosto nepodstatné, jak často hrají v rozhlase Gotta nebo Vondráčkovou, tady jsou jiné problémy," řekl pro ParlamentiníListy.cz svérázný poslanec Jandák.

Všechno jde od desíti k pěti

A problémy začíná bývalý herec hned specifikovat. „Lidi za chvíli nebudou mít co žrát a my budeme počítat, kolikrát v rádiu hráli Lady Karneval, nebo Malovaný džbánku. To je postavené hlavu. Myslím, že tady jsou závažnější věci k řešení. Hroutí se systém bezpečnosti, protože nejsou peníze na platy policistů, hroutí se doprava, všechno jde od desíti k pěti," říká bývalý herec.

Ve svém oboru, tedy filmu, mu nepřijde, že by nějací herci, či režiséři v televizi byli zakázaní. „Televize vytáhne všechno, co má v archívu. Tím ušetří a může financovat  slovenské  filmy jako Cigán. Je pravda, že v nových filmech se často objevují někteří herci jako Macháček, Trojan, Vilhelmová a další, ale já jim to přeji. Já navíc už stejně nehraji, protože sloužím republice," vyznává se Jandák.

Jandák o kultuře a ČT:
Jandák brutálně setřel Havlův režijní debut
Slovenský film Cigán platila ČT. Jandák se brutálně rozčílil

SLEDUJEME téma volba nového šéfa ČT

ZDE SLEDUJEME dění v ČT

Vondráčková neuspěla

Před nedávnem si zpěvačka Helena Vondráčková si u Rady Českého rozhlasu stěžovala, že její písně záměrně nehraje Radiožurnál.  U Rady ČRo ale se s tížností neuspěla. „Rada ČRo je přesvědčena, že k porušení vámi citovaných norem v žádném případě nedochází," odpověděl zpěvačce místopředseda instituce Tomáš Ratiborský. Zmiňovaná ředitelka zpravodajských stanic Českého rozhlasu Hana Hikelová, tvrdí, že Český rozhlas zpěvačku, ani další umělce z minulé éry, neignoruje.

„Některé mé písně jsou natolik oblíbené, že se o nich dá říci, že téměř zlidověly. Tím spíše jsem přesvědčena o tom, že se moje tvorba dá zařadit k národnímu kulturnímu bohatství, na jehož využívání se má Český rozhlas podílet," napsala Vondráčková ve stížnosti pro Radu Českého rozhlasu.

Dále čtěte:
Vondráčková neuspěla u Rady ČRo se stížností, že ji málo hrají
Uražený Gott: V Písku mě neuvidí, představitelé města jsou nevděční
Aféra kolem nehraní Vondráčkové mě pobavila, směje se Tachecí

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…