Grebeníček se brání: Zeman střelil kozla, nejsem neostalinista

10.02.2013 0:15

Bývalý předseda KSČM Grebeníček zpochybnil tvrzení, že Palachův čin směřoval proti komunistické totalitě, za což si od budoucího prezidenta Miloše Zemana vysloužil označení neostalinisty. Grebeníček se takovému přízvisku ale brání.

Grebeníček se brání: Zeman střelil kozla, nejsem neostalinista
Foto: kscm.cz
Popisek: Miroslav Grebeníček, poslanec KSČM

 

„Zaznamenal jsem zkratovitý komentář nově zvoleného prezidenta republiky k mému vystoupení ve Sněmovně k uzákonění významného dne upálení Jana Palacha,“ stojí v Grebeníčkově vyjádření, které mají ParlamentníListy.cz k dispozici. Zeman si podle něj zřejmě kvůli vyčerpání z volební kampaně nenašel dostatek času na to, aby se seznámil s tím, co on skutečně ve sněmovně pronesl a co nikoliv.

Budoucí prezident by neměl střílet od boku

„Až si čas najde, zjistí, že, diplomaticky řečeno, střelil kozla. Ve sněmovním stenozáznamu si snadno ověří, že jsem návrh zákona podpořil a hájil Palacha před zjednodušenými falsifikacemi a pravicovou cenzurou jeho skutečných postojů a cílů,“ brání svůj projev Grebeníček. Politik nastupující do role hlavy státu by podle jeho mínění neměl střílet od boku a podléhat tlakům médií, s nimiž on sám prý přece má negativní zkušenost.

Snadno vyvrátit lze podle Grebeníčka tvrzení Zemana o jeho postojích v době Pražského jara a v době protestu Jana Palacha proti cenzuře a okupaci. „Konec konců i o tom bylo mé vystoupení v parlamentu. Považuji za vhodné poskytnout Miloši Zemanovi stenozáznam mého vystoupení, který si dovolím přiložit k mému blahopřání k jeho zvolení do funkce prezidenta,“ dodává závěrem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…