Grebeníček zrekapituloval zločiny NATO. Od Kosova po Sýrii

13.03.2014 15:04

Komunistický poslanec Miroslav Grebeníček se opět pustil do Severoatlantické aliance. Podle něho je v současnosti NATO hlavní překážkou pro uplatňování mezinárodního práva a pro řešení konfliktů v řadě zemí světa. Napsal to v odpovědi čtenářům ParlamentníchListů.cz.

Grebeníček zrekapituloval zločiny NATO. Od Kosova po Sýrii
Foto: kscm.cz
Popisek: Miroslav Grebeníček, poslanec KSČM

Grebeníček vyjmenovává zločiny, kterých se podle jeho názoru NATO dopustilo. A začal bombardováním Bělehradu v roce 1999. „Mnozí možná už zapomněli a média to povětšinou nechtějí připomínat, ale odpovědnost za uskutečnění té agrese a porušení mezinárodního práva převzala i někdejší vláda ČSSD vedená Milošem Zemanem, když s ní vyslovila souhlas a nabídla vzdušný prostor republiky pro přelety sil NATO. Tehdy dokonce v rozporu se stanoviskem papeže ten útok podpořili i čeští katoličtí preláti,“ připomíná.

Afghánistán, Irák, Libye, Sýrie

Následovalo odtržení Kosova, na němž si Američané vybudovali největší vojenskou základnu mimo své území. „Od té doby se Severoatlantická aliance namočila skoro do všeho, co zavání hrubým porušováním mezinárodního práva. Ať už šlo o nevyprovokovaný útok Spojených států na Irák, kdy oběti toho útoku a následné okupace se uvádí ve statisících a počty uprchlíků ze země v milionech. Válku ve zničeném Afghánistánu vedou Spojené státy s podporou NATO už 12 let,“ konstatuje Grebeníček.

Otázka i s odpovědí ZDE.

Další na řadě byla v roce 2011 Libye Muamara Kaddáfího. „Po Libyi přišly na řadu zájmy Spojených států spojené s konfliktem v Sýrii, dodávky zbraní a prostředků přes členskou zemi aliance Turecko. Jak to dnes vypadá v zemích, které se staly terčem zájmu Spojených států a péče NATO a jeho členských zemí, je zřejmé,“ dodává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…