Hackerský útok na Českou televizi. Prý souvisí s olympiádou

04.02.2022 14:54

Ten, kdo si dnes dopoledne chtěl pročíst web České televize a podívat se např. na zpravodajství z nadcházející zimní olympiády v Číně, narazil na problém. Web se otevíral velice pomalu a videa nešla často vůbec přehrát. Mohli za to hackeři, kteří spáchali na ČT masivní internetový útok. A pracovníci ČT se v diskusi pod příspěvkem dozvěděli, že si to zaslouží.

Hackerský útok na Českou televizi. Prý souvisí s olympiádou
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Počítač

Na Twitteru oznámila veřejnoprávní televize, že čelila masivnímu hackerskému útoku. Některé weby ČT proto doposud jedou v nouzovém režimu.  

„Dnes startuje olympiáda. A to je pravděpodobně i důvod, proč naše weby čelí vskutku masivnímu DDoS útoku. Děláme, co můžeme, ale prosíme o shovívavost,“ požádala veřejnoprávní televize. „Jestli jste chtěli do HbbTV ČT nebo zkusit některou z našich mobilních aplikací, dnes na to bohužel není dobrý den. Kromě výpadku webů ČT nefungují ani aplikace. Snažíme se vše zprovoznit do zahájení ZOH, ale zatím to nemůžeme garantovat. Díky za pochopení, držte nám palce!“ doplnila ještě.

ČT a hackeři

ČT a hackeři

Pod oznámením se rozjela živá diskuse, ve které to ČT schytala jak za to, že údajně straní USA a EU proti Rusku a Číně, tak za to, že propaguje olympiádu v totalitní zemi ovládané komunisty.

„Kdybyste nebyli servilně poplatní USA a EU a pořád si drze nebrali do huby Rusko a Čínu, tak byste měli klid. Odpustíte mi poplatek, když jste nefunkční? Od migrační krize ty vaše lži nesleduju, bohužel, výpalné platím dál, šmejdi. Už abyste skončili a byl klid," vzkázal na Kavčí hory občan Milan Vinický.

„Víte, ve zpravodajství mluvíte o Číně jako o totalitě a pak mě má dojmout, že celebraci komunistické olympiády vám naruší hackeři?" doplnil další z diskutérů.

„Vždy vás obhajuju, ale za to PR pro diktaturu si to docela zasloužíte,“ zasadil úder z druhého tábora diskutující, který vystupuje pod označením The Lilek.

ČT a hackeři

ČT a hackeři

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…