Hádky ve vládě o školy v přírodě. Plagovi úředníci odmítají nápady od Arenbergera

15.05.2021 10:23

Ministerstvo školství se ohradilo proti návrhu podmínek pro konání škol v přírodě, tak jak mu jej navrhlo Ministerstvo zdravotnictví. Vzneslo k němu proto připomínky. Resort školství chce změnit způsob testování na covid-19 tak, aby byly školy v přírodě realizovatelné, informuje iDNES.cz.

Hádky ve vládě o školy v přírodě. Plagovi úředníci odmítají nápady od Arenbergera
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Plaga, ministr školství, mládeže a tělovýchovy

Podle předsedy Asociace ředitelů základních škol Michala Černého navrhlo Ministerstvo zdravotnictví pro školy v přírodě PCR test z oficiálního testovacího místa, a to ne starší než 72 hodin.

Původní zdroj ZDE

„Vyjádření ministerstva zdravotnictví nás překvapilo, s návrhem nesouhlasíme a žádáme změnu způsobu testování u škol v přírodě tak, aby byly tyto akce realizovatelné,“ uvedla mluvčí resortu školství Aneta Lednová.

Ministr zdravotnictví Petr Arenberger v pondělí potvrdil, že žáci budou moct do škol v přírodě vyjet od 31. května, podmínky ale nepřiblížil. Už 7. května v rozhovoru s Radiožurnálem avizoval konání škol v přírodě od konce tohoto měsíce ministr školství Robert Plaga. Řekl tehdy, že podmínky bude muset určit hygienická služba a Ministerstvo zdravotnictví.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…