Hamáček: Zavedení Ústředního krizového štábu je z mého pohledu klíčové

15.09.2020 10:36

ČSSD dlouhodobě upozorňuje, že proti pandemii koronaviru je potřeba bojovat účinnými nástroji. Za jeden z nich považuje právě Ústřední krizový štáb, který slouží k lepší organizaci přijímaných opatření, k propojení centrální úrovně s lokální - vlády s jednotlivými kraji. Ministr vnitra Jan Hamáček je přesvědčen, že by se měl krizový štáb svolat, premiér Andrej Babiš je však stále proti tomu.

Hamáček: Zavedení Ústředního krizového štábu je z mého pohledu klíčové
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD zahájila kampaň před podzimními krajskými a senátními volbami.V krizi vás ochráníme- slogan, který představil předseda ČSSD Jan Hamáček

„Ústřední krizový štáb je skvělým nástrojem v době pandemického ohrožení, jak jsme si ostatně mohli ověřit už na jaře. Tehdy fungoval a i díky práci jeho členů, nás všech, jsme krizi zvládli. Budu se snažit přesvědčit premiéra Babiše o tom, abychom ho proto znovu aktivovali v době, kdy je počet nových případů onemocnění COVID-19 alarmující. Je to z mého pohledu klíčové, samozřejmě vedle preventivních opatření typu nošení roušek“, říká k nutnosti potřeby Ústředního krizového štábu v současné chvíli předseda ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček.
 

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 9.9.2020)

37%
hlasovalo: 24621 lidí
 
 „Nechceme, abychom museli omezovat ekonomiku podobně, jako jsme to udělali na jaře. Nechceme ani vyhlašovat nouzový stav. Naopak ale chceme chránit zdraví a životy obyvatel a k tomu, aby se nám to podařilo, nemůžeme jen nečinně čekat a přihlížet, jak počty nakažených strmě rostou. Je potřeba jednat a my jsme připraveni se koronavirové hrozbě v ÚKŠ každý den usilovně věnovat“, říká Jan Hamáček.
 
Ústřední krizový štáb je podle ČSSD nejlepší platforma pro vzájemnou koordinaci a komunikaci a jedním z klíčových předpokladů zabránění nutnosti přijímat přísná omezení či v krajním případě vyhlašovat nouzový stav.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…