Hamáček ocenil zvýšení důchodů, to je letos nejvyšší za posledních dvacet let

12.02.2019 9:45

Předseda sociálních demokratů Jan Hamáček na svém facebookovém profilu ocenil zvýšení důchodů, za které sociální demokraté bojovali. Průměrný starobní důchod se od ledna zvýšil o 900 korun měsíčně a senioři nad 85 let dostali ke svému důchodu navíc tisíc korun.

Hamáček ocenil zvýšení důchodů, to je letos nejvyšší za posledních dvacet let
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Jan Hamáček

„Žít v důchodu není vůbec snadné. A proto jsem strašně rád, že se nám podařilo zvednout penze o rekordní částku. Letos v lednu to bylo průměrně o 900 Kč. Senioři nad 85 let dostali navíc dalších 1000 korun. Má to smysl,“ napsal Jan Hamáček na svém oficiálním profilu na facebooku. 
 
Hamáček za zvýšení penze bojuje delší dobu, již v červenci minulého roku poslal dopis předsedovi Poslanecké sněmovny Radku Vondráčkovi, ve kterém požádal o co nejrychlejší svolání schůze, kde by se měl řešit zákon o důchodovém pojištění. 
 
 
Právě toto zvýšení, které vloni prosadila vláda ČSSD a ANO, je za posledních dvacet let nejvyšší. Celkové navýšení pro letošní rok činí 7,3 procenta a průměrný starobní důchod je vyšší než 13 200 korun. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…