Hamáček se Švejdarem představí nový typ policejních aut

09.09.2019 7:26

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) a policejní prezident Jan Švejdar dnes v pražských Hrdlořezích představí nový typ policejních aut určených pro přímý výkon služby. Auta by měla nahradit mimo jiné policejní octavie, které již několik let přesluhují a mají najeto v průměru 350.000 kilometrů. Ministerstvo vnitra se v posledních letech snaží vozový park policie obměnit.

Hamáček se Švejdarem představí nový typ policejních aut
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Hamáček

Vláda dnes projedná zakázku na auta v hodnotě 107,5 milionu korun pro specializované útvary policie, podle materiálu by měli policisté dostat až 200 nových vozidel. V březnu vypsalo ministerstvo zakázku za půl miliardy na zhruba 800 aut, která mají sloužit převážně dopravní policii a policistům v běžné službě.

Další tendr za 2,2 miliardy v červnu zrušil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Podle antimonopolního úřadu technické podmínky tendru zvýhodňovaly automobilku Škoda Auto. Vnitro proti rozhodnutí podalo správní žalobu, zároveň vypsalo nové soutěže na nákup vozů.

Hamáček v srpnu po jednání s ministryní financí Alenou Schillerovou (za ANO) o rozpočtu uvedl, že ještě letos dostane policie dalších 400 milionů korun na obnovu vozového parku, nakoupí za ně asi 850 osobních vozů a 300 transportérů. Schillerová doplnila, že policie by měla v příštích dvou letech dostat na nákup nových vozidel každý rok půl miliardy korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…