Hampl, Zahradil a další vzkazují politicky korektním: Projevy účasti si nechte od cesty, pokrytci. Žádné okecávání...

15.07.2016 14:25

Útok v Nice otřásl každým. Co k němu říkají další politici či osobnosti veřejného života? Všichni vyjadřují soustrast a volají po změnách.

Hampl, Zahradil a další vzkazují politicky korektním: Projevy účasti si nechte od cesty, pokrytci. Žádné okecávání...
Foto: Archiv PH
Popisek: Petr Hampl

„Táhněte do háje s vyjadřováním lítosti nad oběťmi teroru. Buď jste ochotni podpořit skutečně rázná a naprosto konkrétní opatření, aby se něco podobného nemohlo opakovat, nebo raději otevřeně řekněte, že islamistický teror akceptujete a odmítáte bránit své spoluobčany. Projevy účasti si nechte od cesty, pokrytci,“ řekl na adresu politiků sociolog Petr Hampl.

Své k útoku v Nice řekl také europoslanec Jan Zahradil (ODS). „Za poslední rok a půl čelí Francie krvavému teroristickému útoku už potřetí, dohromady už je to hodně přes 200 mrtvých, stovky zraněných. Pokaždé v tom byl nějaký odporný a přitom jasně čitelný vzkaz. Poprvé útok na humor, satiru, svobodu slova (redakce časopisu). Podruhé útok na kulturu, nevázanost, svobodomyslnost (rockový koncert). Potřetí útok na symbol sekulární revoluce a pádu absolutismu (oslava dobytí Bastily),“ vyjmenovává Zahradil. Podle něj jde o guerillovou válku s celou naší evropskou civilizací. „Žádné okecávání to nespraví,“ dodal.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

„Upřímnou soustrast pozůstalým po 120 obětech pumového útoku v Bagdádu z minulého týdne. Upřímnou soustrast pozůstalým po 84 obětích vražedného útoku v Nice. Upřímnou soustrast pozůstalým po 20 mrtvých na českých silnicích za minulý víkend. Upřímnou soustrast pozůstalým po zabité dívce na Orlické přehradě před několika dny,“ řekl Václav Láska ze Strany zelených. Podle něj jde o divnou dobu. „Každý den můžete vyslovovat soustrast desítkám pozůstalých po celém světě. Každý den umírají neviní. Ale ono to asi nikdy nebylo jinak,“ dodal s tím, že bývalo i hůř. „Přesto se v záplavě bezpráví po celém světě hůře a hůře hledá motivace pro... vlastně pro cokoli. Se smrtí a bezprávím se nejde smířit. Nejde rezignovat na boj s ním. Nejde přijmout ho jako přirozenou součást života. Ale ani se z něj nesmím podělat,“ řekl. Svá slova uzavřel s tím, že jediné, co nejde, je rezignovat.

Místopředseda Strany zelených Petr Kutílek pak rovněž vyjádřil soustrast rodinám obětí. „A uklidňující vědomí, že Francie se ani z téhle hrůzy nesesype. Tak snad se nesesype podstatná část našich politiků z diskusí na Novinkách,“ řekl.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…