Hampl udeřil: Připusťme, že ve Vrběticích operovali ruští agenti. BIS nikoho nezatkla, nemá důkazy... To je dobrá práce Koudelky, Fialo?!

07.08.2021 20:30 | Ze sítí

Sociolog Petr Hampl se zamyslel nad tím, co kdyby náhodou ve Vrběticích skutečně zasahovali ruští zpravodajci, tak jak to často slyšíme z úst hlavních představitelů vlády i opozice. A skutečně se končící šéf BIS osvědčil tak dobře? Petr Fiala bude mrzutý.

Hampl udeřil: Připusťme, že ve Vrběticích operovali ruští agenti. BIS nikoho nezatkla, nemá důkazy... To je dobrá práce Koudelky, Fialo?!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hampl

Lídr koalice SPOLU a šéf ODS Petr Fiala se v posledních dnech nechal slyšet, že dosluhující ředitel Bezpečnostní informační služby Michal Koudelka se ve své funkci osvědčil a měl by v ní tak pokračovat i nadále. Podobně se vyjádřili i další představitelé opozice z TOP 09 i KDU-ČSL.

Známému sociologovi a spisovateli Petru Hamplovi se to ale celé nějak nezdá. „Tak jsem za poslední dny slyšel několikrát (z úst opozičních politiků), že kaprál Koudelka si počíná skvěle, a že příkladem jeho skvělé práce jsou Vrbětice. Připusťme na chvíli, že ve Vrběticích opravdu řádili nějací ruští agenti. Jaké jsou v takovém případě výsledky práce BIS?“ ptá se v úvodu své glosy.

A hned si také odpoví. V případě, že by ve Vrběticích skutečně operovali ruští zpravodajci, BIS by v takovém případě, podle Hampla, vlastně tolerovala obchod zločineckých band se zbraněmi pro zakázaná teritoria na svém území a nedokázala zabránit cizím agentům, aby tu provedli operaci. Nedokázala by zároveň nikoho z nich zatknout ani odhalit jediného českého spolupracovníka. Operaci by nezvládla ani zdokumentovat, a dokonce ani získat jediný doklad o tom, že tu ti agenti vůbec byli.

„Tohle je podle Petra Fialy a dalších skvělá práce. Jak by tedy vypadala špatná práce?“ ptá se nesmlouvavě v závěru své štiplavé glosy Hampl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…