Handicapovaný podnikatel má problém, byl s ním až za Sobotkou. A takhle to dopadlo

16.05.2015 20:04

Podnikal, sportoval, jenže v roce 1998 skočil do bazénu a bohužel ochrnul. Pan Fučík ale nezanevřel, založil občanské sdružení a chráněné dílny, v nichž našli práci i další handicapovaní. Když vešel v platnost nový občanský zákoník. Podnikatel kvůli tomu byl až za premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD). O tom, jak pochodil, informuje server Týden.cz.

Handicapovaný podnikatel má problém, byl s ním až za Sobotkou. A takhle to dopadlo
Foto: David Hora
Popisek: Bohuslav Sobotka na pietní akci v Mauthausenu u příležitosti oslav 70. výročí konce druhé světové války.

Pan Josef Fučík se řízením osudu ocitl na invalidním vozíku, ale i po úrazu zůstal dřívější podnikatel aktivní, zřídil občanské sdružení i chráněné dílny, kde našla práci řada dalších nejen handicapovaných spoluobčanů. Občanské sdružení Život bez bariér se ale dostal do problémů ve chvíli, kdy začal platit nový občanský zákoník. Málem došlo dokonce i na krach. Občanské sdružení se totiž muselo přejmenovat, a to s sebou neslo řadu dalších problémů.

„Zajel jsem tehdy za Bohuslavem Sobotkou a vysvětloval mu, že jsem založil občanské sdružení na pomoc potřebným a postiženým jako dvacetiletý projekt na obnovu kláštera. Pokud nám někdo během toho změní statut, můžeme zkrachovat,“ říká. Od premiéra se však vrátil s nepořízenou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…