Hašek: Reakce na církevní kampaň znemožňují debatu. My v ČSSD řešení máme!

17.08.2012 10:40

První místopředseda sociální demokracie Michal Hašek se obává, že negativní reakce na kampaň jeho strany v případu církevních restitucí má za cíl rozumné debatě o vyřešení zabránit. Hašek naprosto odmítá tvrzení, že ČSSD nepředstavila žádné řešení tohoto sporu.

Hašek: Reakce na církevní kampaň znemožňují debatu. My v ČSSD řešení máme!
Foto: ČSSD
Popisek: 1. místopředseda ČSSD Michal Hašek

Každý opravdový demokrat by podle Haška měl přivítat šanci obhájit své argumenty a ne ji zatracovat. Proto má sociální demokracie zájem na téma církevních restitucí vyvolat veřejnou diskuzi.

„Církevní restituce jsou volební téma a jsou také bezesporu tématem pro krajské volby,“ obhajuje kampaň oranžových jejich první místopředseda. Nemůže tomu být jinak proto, že Nečasova vláda odmítá dávat peníze na veřejné služby a přitom plánuje vydat ze státní pokladny přes sto miliard.

„Naprosto také odmítám tvrzení, že sociální demokracie nepředstavila vlastní řešení církevních restitucí,“ píše v MF Dnes Hašek s tím, že je pevně přesvědčen o tom, že je nejen výhodnější pro ČR, ale i pro církve.

Jak člen ČSSD popisuje, mají v plánu vytvořit církevní fond, v jehož vedení budou mít zástupci církví většinu, a zajistí jim tak svobodu v nakládání s jejich majetkem. „Je to řešení standardní a všestranně výhodné,“ obhajuje nápad.

Vláda a představitelé církví zkrátka dluží veřejnosti v souvislosti s restitucemi širokou diskuzi a vysvětlování. Navíc by Hašek očekával, že by se měl Kalousek i Nečas vyjádřit k problematice legitimních obav z prolomení Benešových dekretů. „Mám ale obavu, že právě tato záměrná eskalace problému má za cíl této rozumné a zcela pochopitelné debatě zabránit,“ míní v novinách.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …