Hasiči ukázali, jak vyprošťovat z havarovaných aut. Vyzkoušel si to i předseda ČSSD

04.09.2020 14:45

Ve čtvrtek se na náměstí T. G. Masaryka ve Dvoře Králové nad Labem konala regionální soutěž ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel. Programu se zúčastnili hasiči z Královéhradeckého a Pardubického kraje. Ve Dvoře Králové byl přítomen i předseda ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček, který vítězům předal ceny.

Hasiči ukázali, jak vyprošťovat z havarovaných aut. Vyzkoušel si to i předseda ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD zahájila kampaň před podzimními krajskými a senátními volbami.V krizi vás ochráníme- slogan, který představil předseda ČSSD Jan Hamáček

Anketa

Jak nahlížíte na Čínu?

hlasovalo: 33942 lidí
Hamáček si také sám vyprošťovací práci hasičů vyzkoušel na vlastní kůži a uznal, že to není nic jednoduchého. „Pokud se někdy dostanete do situace, že budete zaklíněni v autě, přijedou hasiči a udělají všechno pro to, aby vás dostali do bezpečí. Aby se ve vyprošťování ještě zdokonalili, pořádají soutěže. Dneska se jedna taková konala ve Dvoře Králové. A jen se potvrdilo, že naši hasiči jsou fakt machři! Zkusil jsem si to na vlastní kůži i já a musím říct, že je to pěkná dřina. Velký respekt hasičům! Jezděte prosím opatrně,“ napsal večer po konání Hamáček na svůj facebook. 
 
Vyprošťování z havarovaných vozidel je činnost, kterou vykonávají pouze hasiči, a zároveň se jedná o jednu z jejich nejtěžších činností. Na náměstí T. G. Masaryka bylo pořádně rušno, záchranné jednotky si musely poradit s převrácenými vozy, vozidly havarovanými do stromu nebo do svodidel. Všechna čtyřčlenná družstva musela v časovém limitu 20 minut vyprostit a předat do zdravotnické péče jednu zraněnou osobu. Při vyprošťování jim pomáhalo hydraulické vyprošťovací zařízení.
 
Nejúspěšnějšími se stali hasiči z Turnova a Svitav, oba dva týmu by měly postoupit na Mistrovství ČR ve vyprošťování u dopravních nehod, které bylo přesunuto na další rok. Během slavnostního ukončení si týmy převzaly ceny, které jim předal Jan Hamáček. 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…