Havel a Kubera spokojeně pokuřují, chválí lídr ODS Vystrčila

01.09.2020 7:17

Jakub Unucka, kandidát ODS a TOP 09 na hejtmana Moravskoslezského kraje, má za to, že první český prezident Václav Havel a někdejší předseda Senátu Jaroslav Kubera musí mít radost z toho, jak dnešní předseda horní komory Parlamentu Miloš Vystrčil vystupuje na Tchaj-wanu.

Havel a Kubera spokojeně pokuřují, chválí lídr ODS Vystrčila
Foto: archiv
Popisek: Lídr ODS v Moravskoslezském kraji Ing. Jakub Unucka, MBA.

Kandidát ODS a TOP 09 v Moravskoslezském kraji Jakub Unucka má za to, že první větší projev Miloše Vystrčila na Tchaj-wanu, který pronesl na univerzitní půdě, byl „prostě boží“.

„Václav Havel a Jarda Kubera tam někde nahoře spokojeně pokuřují a myslím, že si i něčím božským ťukli... Projev Miloše Vystrčila po příletu na Tchaj-wan je boží. Musím.....“ napsal Unucka.

Jakub Unucka je nadšen z Miloše Vystrčila

Miloš Vystrčil v projevu prohlásil, že země jako Česko a Tchaj-wan se musí podporovat. Zvlášť, když obě země vědí, co je to žít s „velkým bratrem za zády“. V jednom případě jde o Sovětský svaz, respektive o jeho dnešní nástupnický stát Ruskou federaci, a ve druhém případě o komunistickou Čínu.

Prozradil na sebe, že za doby vlády komunistů u nás se sám choval dost pasivně, ale když přišel 17. listopad 1989 a po něm svoboda naší země, slíbil si, že už nebude jen přihlížet dění a sám se bude zasazovat o udržení svobody. Pro tu je podle Vystrčila třeba přinášet oběti. A aby ukázal, že svá slova hodlá podpořit činy, přijel na Tchaj-wan.

„Hned na začátku svého vstupu do politiky jsem sám sobě přísahal, že již nikdy nebudu pasivní a rezignovaný, že nikdy nepřipustím, abychom třeba někdy bez boje o svobodu přišli, a že, a to je pro dnešní den důležité, nikdy neposlechnu a nepřijmu za své žádné doporučení, i kdyby bylo od těch nejvyšších a nejmocnějších (třeba i od samotného prezidenta), nepřijmu doporučení, které by oslabovalo naši nezávislost, suverenitu a svébytnost a poškozovalo svobodu a demokracii kdekoliv na světě. Opakuji, kdekoliv na světě! No, a protože platí, že přísaha je přísaha a že nejlepší slovo je čin, tak zde dnes před vámi stojím u vás na Tchaj-wanu!“ uvedl Vystrčil.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

  • Celý projev předsedy Senátu Miloše Vystrčila naleznete zde

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…