Havel do půl roku umře, mudrovaly VV u tvrdého vína

18.12.2011 19:09

Na setkání Věcí veřejných se o smrti Václava Havla mluvilo už v březnu. Podle hlasu neidentifikovatelný přísedící mu „dával půl roku“. Vyplývalo to z tehdy zveřejněné nahrávky.

Havel do půl roku umře, mudrovaly VV u tvrdého vína
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý prezident ČR Václav Havel

„Havel do půl roku umře, bohužel.“ I taková slova padala na březnové schůzce Věcí veřejných v letošním roce. Nahrávka z ní pak unikla na internet a Radek John schůzku okomentoval tak, že dotyční byli opilí. "Tipuji to na deset lahví tvrdého francouzského vína," prohlásil po zveřejnění. Z nahrávání byla poté Vítem Bártou obviňována Kristýna Kočí.

Kdo onu nelichotivou větu pronesl, není podle hlasu jasné. Hlavním tématem tehdy bylo, kdo by měl kandidovat na předsedu strany. Nakonec se jím opět stal John, v březnu o něm ale nemluvili jeho spolustraníci příliš lichotivě. A ani o exprezidentovi Václavu Havlovi.

Vše k tématu skon Václava Havla

„Ta linka John - Havel, což teda mimochodem je pravda, velmi dobře teď funguje a i ve vztahu k zeleným a k volbách v Praze se z toho rýsuje zajímavá podpora a je to něco, kam já nesmím, kam musí Radek, a naopak já to jako vyvažuju nahoru,“ říká na nahrávce Vít Bárta, který si pochvaloval dobrý vztah mezi Johnem a právě Václavem Havlem.

Václav Havel zemřel v neděli ve věku 75 let ve svém sídle na Hrádečku. Od března měl problémy se zánětem dýchacích cest a poslední týdny byl kvůli dýchacím potížím na venkově. Pouze minulý týden přijel exprezident do Prahy, aby se setkal s tibetským duchovním vůdcem dalajlamou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…