Havlíčkův Brod plánuje 34 míst na parkování za 23 milionů

24.09.2011 10:06

Kauza, na kterou upozornil jak místní Deník, tak regionální sdružení TOP 09 v Havlíčkově Brodě, nabírá na obrátkách. Plánovaná stavba parkovacího domu v Husově ulici se příčí jak místním obyvatelům, tak části radnice a jejím zastupitelům.

Havlíčkův Brod plánuje 34 míst na parkování za 23 milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Doprava - ilustrační foto

"Počet míst by se měl zvýšit ze stávajících 44 na 78," konstatoval na setkání uspořádaném k plánované výstavbě Josef Beneš z odboru rozvoje města. Podle některých názorů, které přinesl Deník, je však toto navýšení počtu parkovacích stání ve městě tak jako tak nedostačující. Čísla prý hovoří jasně.

"V Havlíčkově je registrováno hned 34 tisíc vozidel a i kdyby deset tisíc z nich mělo svoji garáž, tak se nám na veřejných prostranstvích těsnají další tisíce aut. A to nehovořím o těch, kteří denně dojíždí do města za prací," uvedl radní Libor Honzárek.

V rámci setkání, které se uskutečnilo v průběhu týdne a kam dorazila jen hrstka místních obyvatel, byl kromě záměru o výstavbě parkovacích míst představen i rozpočet. Měl by se vyšplhat na necelých třiadvacet milionů korun. Jedno parkovací místo tak vyjde na přibližně 700 tisíc korun.

Pro podporu musí kývnout většina zastupitelstva. Starosta Jan Tejcl (ODS) zatím jasné slovo neřekl. Havlíčkobrodské zastupitelstvo by s největší pravděpodobností o záměru mohlo definitivně rozhodnout na svém prosincovém zasedání.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…