Hejtman ČSSD, který nechodí do Senátu, prý od loňského srpna nehnul prstem

21.02.2014 16:00

Jak na začátku února informovala prakticky všechna média, hejtman ČSSD Josef Řihák bral po dobu několika měsíců senátní plat, aniž by do horní komory Parlamentu zavítal. ParlamentníListy.cz se nyní podívaly na jeho aktivitu v rámci Středočeského kraje. Ta je více než zarážející.

Hejtman ČSSD, který nechodí do Senátu, prý od loňského srpna nehnul prstem
Foto: red
Popisek: Hejtman Řihák zahájil stavbu nové budovy učiliště v Jílovém u Prahy

Kolik se toho v rámci Středočeského kraje odehrálo za únor letošního roku? Podle tiskových zpráv a tiskového oddělení nula. A v lednu? Rovněž nic. Celkový počet výstupů je za rok 2014 skutečně roven nule. Problém je ovšem o něco hlubší. Jak naši redakci upozornil samotný zaměstnanec kraje, který se bál být jmenován: „Hejtman chce být hrozně vidět, všude chodí, ale přitom nedělá téměř nic," uvedl s tím, abychom se podívali například na počet tiskových výstupů.

Ten poslední, tedy nejaktuálnější, pochází z roku 2013, konkrétně pak ze 14. srpna. „Rada Středočeského kraje na jednání v pondělí 12. srpna 2013 schválila uzavření smlouvy o výpůjčce se Správou státních hmotných rezerv (SSHR) pro zapůjčení provizorních mostů," stojí v dokumentu, a to v rubrice Tiskové zprávy na oficiálních stránkách instituce.

O to více zarážející je skutečnost, že Řihák ve svém tiskovém oddělení zaměstnává hned pět lidí. Nicole Mertinová je tisková mluvčí, Michal Schuster je vedoucí oddělení styku s médii a veřejností, Markéta Vítková je tiskový referent, Alžběta Bublanová má v popisu práce kontakt s tištěnými i elektronickými médii, internetový redaktor a konečně Helena Frintová - Procházková: „Odborný referent, zajišťuje tiskový monitoring KÚ, kontakt s tištěnými i elektronickými médii, organizace tiskových konferencí a brífinků."

Jak na začátku února o Josefu Řihákovi napsal web Příbramsko.eu: „Za svůj post senátora bere velmi slušnou odměnu - základ senátorského platu činí více než 60 tisíc korun měsíčně plus příplatky a senátorské náhrady, kterých Řihák využívá do maxima. Senátor Josef Řihák se však na sedmi posledních schůzích Senátu, to je od srpna minulého roku, nevyskytoval, na předcházející červencové byl jen částečně - zmizel dříve a na posledních pěti bodech opět přítomen nebyl..."

Podle posledního výzkumu agentury SANEP Řihák padá v popularitě mezi hejtmany, nyní je na šestém místě s klesající podporou respondentů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…