Hejtmani budou dnes v Plzni jednat například o opravách silnic

11.04.2019 7:40

V Plzni se dnes večer uskuteční zasedání Rady Asociace krajů. Na programu jednání hejtmanů a primátora Prahy je mimo jiné sociální oblast a doprava, věnovat se budou i střednímu školství.

Hejtmani budou dnes v Plzni jednat například o opravách silnic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Silnice, ilustrační foto

Předsedkyně Jana Mračková Vildumetzová (ANO) bude mimo jiné informovat o výsledcích svého nedávného jednání s ministrem školství Robertem Plagou o kompetencích krajů ve středoškolském vzdělávání. Hejtmani se budou věnovat také problematice dofinancování sociálních služeb.

K hlavním tématům setkání bude patřit doprava. Asociace například projedná souhrnné požadavky jednotlivých krajů, které navrhují úseky silnic prvních tříd s nulovou sazbou mýtného. Jde o úseky, o které se mýto nově rozšíří příští rok. Seznam krajských návrhů pak asociace předá vládě. Mýtný systém se od příštího roku rozšíří o celkem 900 kilometrů silnic první třídy. Ministerstvo dopravy ale krajům slíbilo, že jim na nich umožní vybrat úseky, kde se bude jezdit zdarma.

Hejtmani se budou také věnovat problematice oprav silnic druhých a třetích tříd. Kraje stále ještě čekají na oznámení, zda i letos dostanou peníze na opravy ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) a v jaké výši. Kraje dlouhodobě požadují systémové řešení, aby předem znaly termíny a výši příspěvku ze SFDI. Každoroční nejistota ohledně těchto dotací krajům komplikuje například zadávání výběrových řízení na zhotovitele oprav silnic a jejich včasné dokončení.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…