Herečka Angelina Jolie se tvrdě opřela do Trumpa kvůli uprchlíkům a zákazu vstupu do USA

04.02.2017 19:41

Slavná herečka Angelina Jolie zkritizovala Donalda Trumpa, aniž by jedinkrát použila jeho jméno. 45. prezident USA to od dámy schytal za vydání zákazu vstupu do USA muslimům ze sedmi zemí. Tento zákaz už zrušil soud v Seattlu.

Herečka Angelina Jolie se tvrdě opřela do Trumpa kvůli uprchlíkům a zákazu vstupu do USA
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Donald Trump

„Amerika se tolik angažuje ve světě, protože tolik lidí z celého světa žije v Americe,“ použila Angelina Jolie slova jednoho z prezidentů USA Ronalda Reagana. Pokud budeme rozdělovat lidi za našimi hranicemi, rozdělujeme sami sebe,“ dodala varovně. Její slova přinesl například časopis Time. Herečka je také  zvláštní vyslankyní Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky.

Jolie těmito slovy reagovala na exekutivní příkaz Donalda Trumpa, kterým se dočasně zakazoval vstup do USA obyvatelům ze sedmi muslimských zemí. Herečka chápe, že je třeba zajistit bezpečnost všech Američanů, ale to podle ní přece neznamená, že musíme i nevinným dětem bránit ve vstupu do země. Jako matka tří vlastních dětí a tří adoptovaných prý ví, o čem mluví. Současný politický kurz Bílého domu prý napáchá víc škody než užitku, protože dělit lidi jen podle víry podle jejího názoru není správná cesta.

Soud v Seattlu už s okamžitou platností pozastavil platnost Trumpova exekutivního nařízení. Ukázal tak americkému miliardáři, že ani prezident Spojených států není všemocný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…