Hitler, Napoleon... Orbán jmenoval, na koho navazuje EU. I doma je z toho rozruch

13.05.2023 19:04 | Ze sítí

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán nešetřil kritickými slovy k projektu evropské integrace. Dokonce si vzal do úst i Adolfa Hitlera. Píše o tom server Novinky.cz.

Hitler, Napoleon... Orbán jmenoval, na koho navazuje EU. I doma je z toho rozruch
Foto: Repro Twitter
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

Slova maďarského premiéra Orbána zazněla v pátečním projevu ve městě Veszprém, kdy projekt evropské integrace přirovnal ke snaze Adolfa Hitlera o ovládnutí světa. O evropské jednotě podle něj snili také Byzantská říše, Karel Veliký či Napoleon.

„Nezávislá národní existence a myšlenka impéria jsou přítomné současně. Národní kultura a evropské hodnoty. Suverenita, a jak říkají v Bruselu, stále užší Unie,“ poznamenal Orbán.

Bývalý premiér Ferenc Gyurcsány Orbána za jeho slova zkritizoval na sociální síti, kdy uvedl, že Orbán je nemocný. Hitler podle něj nebudoval Evropu, ale národně sociální Německo a třetí říši za cenu milionů životů.

Orbán je vůči EU dlouhodobě skeptický. V minulosti například uvedl, že by se mohla do roku 2030 rozpadnout a v pozici silného mocenského centra by Evropskou unii mohla nahradit visegrádská čtyřka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

To zase bude v kniHovně Václava Havla nablito, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAion , 13.05.2023 19:27:53

|  8 |  0

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…