Hlupák Kalousek. To bylo drahé pivíčko... Udeřilo od konzervativce

06.11.2020 17:19

Když na konci října Blesk nachystal exministra zdravotnictví za hnutí ANO Romana Prymulu, jak se baví v restauraci, která měla být dle jeho vlastního nařízení zavřená, předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek exministra nešetřil. Jenže potom ho Český rozhlas nachytal, jak on popíjí v hospodě pivo. Komentátor Petr Holec k tomu poznamenal, že svým výletem na pivo ze sebe Kalousek udělal hlupáka.

Hlupák Kalousek. To bylo drahé pivíčko... Udeřilo od konzervativce
Foto: Repro ČT24
Popisek: Předseda posl. klubu TOP09 Miroslav Kalousek

Po tom, co server deníku Blesk uveřejnil fotografie exministra zdravotnictví Romana Prymuly před restaurací Rio´s na Vyšehradě, Miroslav Kalousek na tehdejším členovi vlády nenechal nit suchou.

Anketa

Jste pro umožnění korespondenčního hlasování při volbách v České republice?

4%
96%
hlasovalo: 18671 lidí

Pane ministře, omluvte se a okamžitě odstupte! Okamžitě, prosím! To je jediný způsob, jak ještě můžete přesvědčit veřejnost, že svá opatření myslíte vážně a že je lidé mají dodržovat,“ udeřil tehdy na Prymulu.

Jenže o pár dní později byl sám nachytán, jak vyrazil do hospody na pivo. Prý si tam šel odskočit na malou.

Komentátor Petr Holec v textu pro Info.cz připomněl, že když jsou jednou hospody zavřené a smí jen vydávat jídlo přes okénko, znamená to, že restaurace jsou zkrátka a dobře zavřené a člověk si tam nemůže dojít ani vyčurat. Nemluvě o tom, že je zakázáno pít v restauracích pivo. Doma ať si každý dělá, co je mu libo, ale v restauraci to teď zkrátka a dobře nejde.

Skutečnost, že se Kalousek podobným stylem vymlouval, podle komentátora znamená, že tím ze sebe Kalousek dělá jen hlupáka.

„A navíc dodal, že na rozdíl od Prymuly prý ‚nepařil‘. Fakt? Prymulu sice vyfotili bez roušky, právě Kalouska ale chytili s pivem. Byť v jeho případě jedno pivo samozřejmě není žádná pařba, jak víme. Kalousek se rád stylizuje do role politického baviče a sem tam píše i ironické verše. Teď ale na svou obranu zveršoval hodně bídný opus. To nemohl třeba aspoň říct, že to pivo prostě chtěl a potřeboval? Jsme přece Češi, určitě bychom pro něj měli pochopení: Ve tři odpoledne je na první kousek nejvyšší čas!“ rýpl si do Kalouska Holec.

Nakonec konstatoval, že nechápe, proč se po kauze Prymuly Kalousek nepoučil a nedržel se od hospod co nejdál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…