Hnus, terorismus. Poslanec, který sám létal s Boeingem, odpovídal čtenáři

19.07.2014 16:45

Poslanec hnutí Úsvit přímé demokracie Marek Černoch, jenž mimo jiné absolvoval výcvik dopravního pilota, čtenáři serveru ParlamentníListy.cz odpovídá na otázky týkající se sestřeleného malajsijského stroje na východě Ukrajiny. Sám prý pod letadlem zažil vojenskou aktivitu.

Hnus, terorismus. Poslanec, který sám létal s Boeingem, odpovídal čtenáři
Foto: Hnutí Úsvit
Popisek: Marek Černoch, poslanec za Úsvit

„Sestřelení dopravního letadla je vždy hnus. Teroristický čin se nedá ničím omluvit a je jedno, jestli to byla ta, nebo ta strana. Nedá se omluvit ani „nešťastná" náhoda. Ale odpovědnost nesou i aerolinky. Vím, jak je létání finančně náročné, že každá minuta navíc stojí desetitisíce navíc. Ale posílat letadla přes válečnou zónu, je hazard,“ zdůrazňuje Černoch.

Otázka i s odpovědí ZDE

Poslanec se zkušeností z oboru vysvětluje, že pilot dopravního letadla si nemůže létat, jak se mu zlíbí. Vždy si musí nechat posvětit letovou trasu, a to i v případě, že se odkloní od původního směru v případě bouřky. Poslanec těmito slovy reaguje i na úvahy o tom, že malajsijský stroj změnil letovou trasu právě proto, že se vyhýbal bouřce.

Černoch prozrazuje, že sám zažil pocit, jaké to je přelétat nad zónou, kde probíhá válečná aktivita, a i když nešlo přímo o bojovou zónu, bylo to prý velmi nepříjemné. O to důrazněji trvá Černoch na tom, že se musí tento tragický případ co nejrychleji vyšetřit. Takto poslanec Černoch uzavřel svou odpověď čtenáři vystupujícímu pod označením VoličPravičák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…