Hnutí ANO dnes čeká jednání s Okamurovou SPD

18.01.2018 8:40

Představitelé hnutí ANO a Svoboda a přímá demokracie chystají na dnešní večer schůzku. Podle šéfa SPD Tomia Okamury přijdou vyjednavači jeho SPD na jednání s podrobným rozborem svého programu a programového prohlášení vlády Andreje Babiše (ANO), jejich souladu a možných kompromisů, na které by byli případně ochotní přistoupit.

Hnutí ANO dnes čeká jednání s Okamurovou SPD
Foto: ReproFoto: Facebook
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura.

SPD patří mezi strany, které neodmítají spolupráci s ANO. Trvala však na tom, aby vláda plnila její program, takže menšinovou vládu ANO při hlasování o důvěře SPD nepodpořila. Kabinet ve Sněmovně důvěru nedostal a na středečním zasedání odhlasoval svou demisi.

Okamura v úterý vyjádřil připravenost jednat s ANO o programu, resortech i koalici. Kabinet pak navzdory negativním stanoviskům vládních legislativců vyšel SPD vstříc a neodmítl dvě její novely. Neutrální stanovisko zaujala vláda mimo jiné k ústavní novele zavádějící obecné referendum. Legislativci přitom v doporučení psali, že referendum v podobě SPD je v rozporu s principy zastupitelské demokracie.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

13:31 Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

Sociální situace je v Německu čím dál více napjatější. Protesty se začínají objevovat už i v malých …