Hnutí ANO je prý projektem ruských tajných služeb. Známý novinář Šafr zjistil více

17.10.2014 12:14

Bývalý šéfredaktor časopisu Reflex Pavel Šafr je znám jako výrazný kritik šéfa hnutí ANO a ministra financí Andreje Babiše. Ve svém nejnovějším příspěvku na sociální síti Facebook vyjevil své přesvědčení, že hnutí Andreje Babiše je projekt sovětské tajné služby KGB. A přidal i něco o Rusech z Lukoilu.

Hnutí ANO je prý projektem ruských tajných služeb. Známý novinář Šafr zjistil více
Foto: Archiv PŠ
Popisek: Pavel Šafr

Šafrovi dojem, že hnutí ANO je projektem KGB, stejně jako průběh volby českého prezidenta, údajně potvrdila kauza bývalého jednatele Agrofertu Jozefa Kubů. Bývalý šéfredaktor časopisu Reflex se tak vrací ke kauze z letošního května, kterou spustila „Babišova“ MF Dnes, jež informovala, že člen hnutí ANO Jozef Kubů byl majorem Státní bezpečnosti, který před rokem 1989 sloužil jako agent tajné služby ve Vídni a Berlíně. Poté, co se zvedla vlna nevole, Kubů na členství ve straně sám rezignoval. „Minulý týden se mi definitivně potvrdilo, že inzerát ‚Nevolte Schwarzenberga‘ zaplatili panu Janstovi Rusové z Lukoilu,“ vyvěsil také Šafr na Facebooku.

Jeremiáš varující před nebezpečím

Bývalý šéfredaktor Reflexu patří mezi dlouhodobé odpůrce Andreje Babiše. Vnímá ho jako hrozbu demokracie, kterou si dal za cíl ochránit. V jednom rozhovoru se dokonce označil za Jeremiáše, který jako jediný varuje před nebezpečím. Hnutí ANO je pak podle něj příkladem nedemokratického uskupení postavené na vůdcovském principu.

O víkendu své názory znovu potvrdil, když přirovnal výsledky komunálních voleb jako završení rozkladu tradiční liberální politiky. „Stalo se to, že Andrej Babiš (jeho najatými herci se odmítám zabývat) dobyl Prahu, kterou mu na stříbrném podnose darovala TOP 09 spolu s ODS. A ČSSD mu darovala Brno. Obě metropole tak dostal jako dárek, aby toho neměl málo. Na lavici poražených sedí všichni ostatní. A skunci z tradičních stran, kteří se domnívají, že se na aktuálním úspěchu ANO mohou přiživit v budoucích koalicích, budou jen v roli trapných služebníčků,“ stojí v komentáři zveřejněném na internetových stránkách Reflexu.

„Ve skutečnosti jde o zcela nevídaný podnikatelský projekt jednoho muže, který i kdyby byl tím nejhodnějším člověkem na světě, tak jeho ohromná ekonomická, politická a mediální moc je sama o sobě útokem na liberální demokracii. A to, co se stalo za pouhý rok s českými médii, dobře ukazuje, že nemá jen tu hodnou tvář a svoji moc umí používat. Zkrotil zcela nevybíravými metodami kritickou žurnalistiku, dosadil na šéfredaktorské posty své patolízaly a dosáhl toho, že jeho vládu nad Českou republikou, českým byznysem a evropskými dotacemi nekomplikuje ve větší a významnější míře žádná špatná nálada. Lidé tak mají pocit, že už je líp,“ míní Šafr.

Dávat Jeremiášovi chleba, když zrovna není v Bohnicích ...

Na jeho slova zareagoval na sociální síti Facebook šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl, který se českému „Jeremiášovi“ vysmál a přidal zmínku o psychiatrické léčebně. „Je fajn, že oligarchové z J&T mají takovou obrovskou chuť místo poloturnajů na Štrbském plese financovat poslední hráz proti oligarchům. A dávat Jeremiášovi na chleba, když zrovna není v Bohnicích... Ostatně, tady se nabízí otázka, jak je zrovna Jeremiáš schopen rozlišit, co je a co není normální?“ zamýšlí se Plesl. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…