Hnutí Okupujte na Klárově zůstává i bez stanů

28.05.2012 16:20

Aktivisté z hnutí Okupujte (Occupy) zůstávají na pražském Klárově i bez stanů a přístřešků. Dnešní noc strávili pod širým nebem v blízkosti jediného petičního stanu, který jim po nedělním zásahu policie na prostranství zůstal. Park zatím opustit nehodlají. Na místě proto zůstává hlídka městských strážníků, která situaci monitoruje.

Hnutí Okupujte na Klárově zůstává i bez stanů
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Protest hnutí Occupy Prague

Počet obyvatel improvizovaného tábořiště je zhruba o polovinu menší. Na místě zůstalo 15 aktivistů, výrazně ubylo lidí bez domova, kteří se k protestu v minulosti připojili. "Spali jsme dnes v noci ve spacácích nebo pod širákem okolo toho posledního stanu. Já osobně tady zůstanu klidně i v dešti, sám s petičními archy," řekl ČTK účastník protestu.

Policie zasahovala v neděli

Na prostranství kromě hlavního petičního stanu zůstala už jen hromada osobních věcí a zbytků jídla, kterou si musí účastníci rozebrat. V trávě jsou patrné stopy po odklizených stanech. Hnutí prý plánuje seschlá místa v trávníku osít a zvelebit.

Nedělní zásah proti "okupantům" iniciovala městská část Praha 1, podle které protestující zneužili petičního práva tím, že v petičních stanech přespávali a na veřejném prostranství si vytvořili improvizované tábořiště. "V tuto chvíli jsme rádi, že stany zmizely, ale samozřejmě přespávání na trávníku v centru města se nám nelíbí. O dalším postupu budeme jednat," řekla ČTK mluvčí radnice Veronika Blažková. Zástupci hnutí chtějí na městskou policii podat žalobu. Podle nich byl zásah protiprávní.

Místo od neděle monitorují městští a státní policisté. Noc byla podle nich v relativním klidu. Jak dlouho budou muset v parku po směnách hlídat, zatím netuší. "Zůstaneme tady až do odvolání," uvedl jeden ze strážníků.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…