Hnutí STAN chce ještě víc osekat EET

19.12.2017 12:58

Starostové a nezávislí (STAN) podají novelu, podle které by museli evidovat tržby pouze plátci daně z přidané hodnoty. Elektronická evidence tržeb (EET) by se tak týkala jen podnikatelů s obratem přes milion korun ročně, píše ČTK.

Hnutí STAN chce ještě víc osekat EET
Foto: hkstrategies.cz/CC
Popisek: EET, elektronická pokladna. Ilustrační foto.

Novinářům to dnes řekl předseda STAN Petr Gazdík. Pro předpis mají Starostové podporu ODS či TOP 09, diskutují o něm i s dalšími sněmovními stranami.

Gazdík přivítal rozhodnutí Ústavního soudu, který minulý týden zrušil některé části zákona o EET, mimo jiné plánované spuštění třetí a čtvrté etapy EET. „Přes víkend jsme to operativně zapracovali do našeho návrhu, dnes půjdeme za kolegy s upraveným návrhem, kde vypouštíme třetí a čtvrtou vlnu,“ uvedl Gazdík.

Návrh novely chce STAN předložit v nejbližších dnech. „Je to změna, kterou se snažíme vyjednávat napříč politickým spektrem, podporují ji také poslanci ODS, TOP 09, bavíme se o tom také s Piráty, podepsali to také již členové SPD,“ uvedl Gazdík. Diskuse o návrhu podle něj Starostové vedou i s ČSSD a s KSČM.

Po roce fungování eviduje systém EET tržby 161.000 podnikatelů. Dalších zhruba 300.000 se do něj mělo zapojit příští rok ve třetí a čtvrté vlně. Ministerstvo financí oceňuje na EET mimo jiné pozitivní dopad na rozpočet, do kterého podle jeho odhadu jen na dani z přidané hodnoty (DPH) přinesla od ledna do konce listopadu navíc 4,1 miliardy Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…