Hollan z Žít Brno na Primě: Proruský bizár je potřeba odmítnout. Putin vlezl na Ukrajinu, žádný Soros a spiknutí

10.05.2022 19:42 | On-line

Je ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj částečně odpovědný za současný stav Ukrajiny, či nikoli? O to se před kamerami CNN Prima NEWS ve včerejším pořadu 360° ostře přeli někdejší velvyslanci Michael Žantovský a Petr Drulák. Dnes tato otázka rozpoutala vášně v pořadu Co Čech, to politik! mezi Jiřím Hynkem, předsedou Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu České republiky a Matějem Hollanem, bývalým zastupitelem Žít Brno.

Hollan z Žít Brno na Primě: Proruský bizár je potřeba odmítnout. Putin vlezl na Ukrajinu, žádný Soros a spiknutí
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Náměstek brněnského primátora Matěj Hollan

Drulák prohlásil, že Zelenskyj je částečně odpovědný za současný stav Ukrajiny. „Zelenskyj je dobrý herec, ale postrádám u něj státnickou rozvahu. Neměli bychom zapomínat na jeho odpovědnost za celou situaci. Už je prezidentem tři roky a podívejte se, v jakém stavu Ukrajina před napadením byla,“ řekl a rozproudil ve studiu ostrou debatu, do které se zapojil zejména Žantovský.

„Tohle říct je něco hrozného. Prezident Zelenskyj je spoluvinný za to, že Rusko napadlo suverénní stát Ukrajinu? Ne! To prosím pěkně já poslouchat nebudu,“ rozlítil se na Druláka bývalý velvyslanec v USA nebo Velké Británii Žantovský.

„Tak to neposlouchejte, je prezidentem tři roky a podívejte, v jakém stavu Ukrajina na podzim byla, to je výsledkem i pana Zelenského,“ kontroval ve včerejším pořadu Drulák, že konstatuje pouze fakta.

Hollan na jejich diskusi reagoval a přiklonil se na stranu Žantovského. „Tyhle proruské řeči, že Zelenskyj, Ukrajina, Západ a NATO donutili hodného Putina, aby na ně zaútočil a vyčistil to tam od narkomanů, tak jsou komické,“ kroutil nevěřícně hlavou. „To je bizár, co jsme slyšeli, to je potřeba naprosto odmítnout!

Jediný viník za napadení Ukrajiny je Putin, který tam vlezl sám kvůli sobě, žádný Zelenskyj za to zodpovědný není, NATO také ne a Soros také ne a židovské spiknutí za tím také není,“ zdůraznil Hollan.

Hynek se pousmál a reagoval: „Mně trochu připadá jako bizár, co říká pan Hollan, ale to je věc názoru. Musím říct, že pan Drulák je opravdu odborník na zahraniční politiku, je jeden z nejlepších,“ zdůraznil. „Prezident je zodpovědný za stav země, tak to prostě je. Přiznejme si, že Ukrajina nebyla v dobré kondici,“ zdůraznil.

Záznam celého pořadu najdete ZDE.

„Já sám jsem na Ukrajině v minulosti podnikal, ve Lvově jsme investovali do výrobního podniku. Mohl bych vyprávět o míře korupce, která na Ukrajině byla. Proč Ukrajinci chodili pracovat do České republiky? No, protože tam nebyla práce, bylo to velmi složité.

Takže prezident je zodpovědný za stav země. A vůbec nezaznělo, že je zodpovědný za to, že ho Rusko napadlo. A jestli důvodem, jak říkal pan Hollan, je to, že tam dělali něco s heroinem a nahrazovali heroin, tak to mně připadá vyloženě směšné, kvůli tomu určitě útok Ruska na Ukrajinu nebyl,“ konstatoval.

K tomu podotkl, že i když válka skončí, ovlivní naše životy, vše se zdraží a zhorší se životní úroveň českých občanů. „Že je viníkem Rusko, je jasné, ale každý prezident je zodpovědný za stav své země, z toho se nemůže vyvinit,“ zopakoval Hynek.

Kromě toho se Hynek také věnoval otázce ukrajinských uprchlíků v Česku. Podle něj je důležité jim pomoci, zajistit práci a bydlení, ale peníze by měli dostávat jen ti, kteří se integrují, ne ti, kteří chtějí dávky zneužít. Připomněl, že to vše je placeno z daní českých občanů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…