Hollandovi ruku nepodám. „Máme toho dost,“ vzkázal elitám vzpurný policista a ukázal na problém. Prý byl ve stresu

19.06.2016 14:42

Jeden z francouzských policistů odmítl podat ruku prezidentu Francoisi Hollandeovi i premiérovi Manuelu Vallsovi. Hollande dorazil na pietní shromáždění k uctění památky obětí pondělního útoku islamisty. Při něm zahynul jeden z mužů zákona a jeho partnerka. Informuje o tom server Echo24.cz.

Hollandovi ruku nepodám. „Máme toho dost,“ vzkázal elitám vzpurný policista a ukázal na problém. Prý byl ve stresu
Foto: archív Vaše Věc
Popisek: Hollande, Valls

Hollande následně pokračoval dál, Valls se však zastavil a začal s policistou hovořit. Policista se pak nechal slyšet, že ruku oběma představitelům státu nepodal z prostého důvodu. „Máme toho dost,“ poukázal na problémy v policejním sboru. 

Původní text ZDE.

Server The Local poté uvedl, že šlo o demonstraci stresu, který byl následkem útoku na kolegy. Vedoucí představitelé policejních odborů si nemyslí, že šlo o vzpurné gesto jako znak rostoucího rozporu mezi státem a policií. 

Dvaačtyřicetiletého policejního velitele Jeana-Baptista Salavinga bodl několikrát nožem do břicha 25letý Francouz marockého původu Larossi Abball, hlásící se k Islámskému státu. Abbal následně držel v policistově domě jeho ženu i syna. Ženu následně také zabil. Zadržený Abbal vyzval podle AFP k útokům na policisty, novináře, veřejné činitele, strážce věznic a rappery. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…