Homosexuálům se věnuje tolik pozornosti, protože hodně křičí. Filozof se na ČT rozpovídal o úpadku naší civilizace

13.08.2016 13:52

Filosof a psychiatr Max Kašparů poslal nelichotivý vzkaz účastníkům pochodu hrdosti homosexuálů Prague Pride. V pátečních Událostech, komentářích ČT filosof připomněl, že homosexuálové jsou pouze jednou z menšin obyvatelstva a tolik pozornosti se jim věnuje především proto, že hodně křičí. To ukazuje na to, že v Evropě nadále oslabují křesťanské hodnoty a převládá povrchnost.

Homosexuálům se věnuje tolik pozornosti, protože hodně křičí. Filozof se na ČT rozpovídal o úpadku naší civilizace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Výzdoba mostu Legií duhovými vlajkami před Národním divadlem

„Celá naše společnost je složena z menšin. Je tady menšina homosexuálů, menšina barvoslepých, je tady skupina lidí romské populace, ale je tady například menšina důchodců. Mám dojem, že se daleko nejvíc z těchto skupin hovoří o homosexuálech, protože oni nejvíce křičí po svých právech,“ prohlásil Kašparů v pořadu.

Zdůraznil, že nemá nic proti homosexuálům a v žádném případě se jim nechce plést do soukromí, ale zdá se mu, že gayové a lesbičky prosazují své požadavky vůči většinové společnosti důrazněji než jiné menšiny.

Posteskl si také nad tím, že Evropa už v podstatě nevyznává evropské hodnoty, protože je pohodlnější být povrchní. Držet se evropských hodnot, které vycházejí z židovsko-křesťanské tradice a antické filosofie, vyžaduje určitou ukázněnost, určitou námahu a ta se dnes nenosí.

„Všechno směřuje k nenáročnosti, k povrchnosti. Mám dojem, že společnost, ve které žijeme, velmi zpovrchněla, a to ve smyslu povrchní zábava, názory, vzdělání i vztahy. Na povrchních vztazích padá rodina jako základní článek společnosti,“ přiblížil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…