Horáček sledoval Zemanovo vystoupení v čínské televizi a pak napsal...

28.03.2016 9:58

Textař a skladatel Michal Horáček si na svém facebookovém profilu napsal komentář k vystoupení českého prezidenta Miloše Zemana v čínské televizi. Tam hovořil krátce před návštěvou čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v České republice.

Horáček sledoval Zemanovo vystoupení v čínské televizi a pak napsal...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Textař Michal Horáček

„Podíval jsem se na vystoupení prezidenta Zemana pro čínskou televizi. Slova, která tam pronáší, nejsou ‚překroucena prodejnými novináři‘, případně ‚vytržena z kontextu‘, nepochybně jsou jeho vlastní,“ uvedl.

Zeman v čínské televizi mimo jiné uvedl, že v minulosti byly mezi Čínou a bývalou vládou České republiky špatné vztahy. „Ona vláda byla velice submisivní, co se týká tlaku USA a EU. Teď jsme znovu nezávislou zemí a formulujeme svou zahraniční politiku, která je založena na našich zájmech,“ řekl Zeman.

„Miloš Zeman, jak známo, nepovažuje premiéra současné vlády ani za čestného, ani jasnozřivého a vítal by jeho odstranění. Proti předčítaným otázkám středoškoláků uvozovaným ‚všichni víme, že současná vláda poklonkuje zájmům EU...‘ nikdy slovem neprotestoval. Proto je zřejmé, že za hybatele posunu od submisivnosti vůči USA a EU směrem k nezávislé, na národních zájmech založené politice, považuje nikoli stávající vládu, ale jen sám sebe,“ podotýká k tomu Horáček. Podle něj je tak patrné, že pravomoc formulovat zahraniční politiku na sebe právě Zeman převzal. 

„Bývalou vládou je tedy ta Sobotkova, která ‚bývala‘ do té doby, než on to teď všechno převzal a učinil ji zbytečnou,“ napsal dále Horáček.

„Nechci, aby nás jediný člověk (který k tomu, notabene, nemá mandát) nejen vzdaloval klíčovým spojencům, ale tahal nás kamkoli, kam se mu zlíbí. Myslí si i po tomhle extempore někdo, že by to měl v dalším funkčním období dělat – podle Ústavy za všechny své činy neodpovědný – ještě dalších pět let? Pokud ano, dovede si takový volič vůbec představit ty následky?“ ptá se závěrem populární textař.

Celý text Michala Horáčka na Facebooku:

Podíval jsem se na vystoupení prezidenta Zemana pro čínskou televizi.
Slova, která tam pronáší, nejsou "překroucena prodejnými novináři", případně "vytržena z kontextu", nepochybně jsou jeho vlastní:

"Byly špatné vztahy mezi Čínou a bývalou vládou České republiky. Podtrhuji bývalou. Ona vláda byla velice submisivní co se týká tlaku USA a EU. Teď jsme znovu nezávislou zemí a formulujeme naši zahraniční politiku, která je založena na našich zájmech."

MZ, jak známo, nepovažuje premiéra současné vlády ani za čestného, ani jasnozřivého a vítal by jeho odstranění. Proti předčítaným otázkám středoškoláků uvozovaným "všichni víme, že současná vláda poklonkuje zájmům EU..." nikdy slovem neprotestoval. Proto je zřejmé, že za hybatele posunu od submisivnosti vůči USA a EU směrem k nezávislé, na národních zájmech založené politice, považuje nikoli stávající vládu, ale jen sám sebe.

Dosud jsem byl přesvědčen, že naši zahraniční politiku formuluje vláda. Teď se však jeví, že tuto pravomoc převzal Miloš Zeman (mimochodem: jako kandidát se sám prohlašoval za eurofederalistu; chtěl více, a nikoli méně pravomocí "Bruselu").
Bývalou vládou je tedy ta Sobotkova, která "bývala" do té doby, než on to teď všechno převzal a učinil ji zbytečnou.

Nechci, aby nás jediný člověk (který k tomu, nota bene, nemá mandát) nejen vzdaloval klíčovým spojencům, ale tahal nás kamkoli, kam se mu zlíbí. 
Myslí si i po tomhle extempore někdo, že by to měl v dalším funkčním období dělat - podle Ústavy za všechny své činy neodpovědný - ještě dalších pět let? Pokud ano, dovede si takový volič vůbec představit ty následky?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…