Hořící hotel v Praze si vyžádal minimálně dva životy, další lidi záchranáři oživují

20.01.2018 19:40

Pražští hasiči zasahují u požáru hotelu v Náplavní ulici u Masarykova nábřeží. Nejméně dva lidé zemřeli, řekl šéf pražské záchranné služby. Další desítky jsou zraněny. Byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu. Záchranná služba aktivovala traumaplán.

Hořící hotel v Praze si vyžádal minimálně dva životy, další lidi záchranáři oživují
Foto: Hans Štembera
Popisek: Oheň, ilustrační foto

Dva lidské životy vyhasly při požáru hotelu v Náplavní ulici u Masarykova nábřeží. Pražští hasiči s požárem stále bojují, na místě jsou desítky dalších zraněných lidí. Šéf pražské záchranné služby sdělil, že byl aktivován traumaplán. Hasiči proto vyhlásili třetí stupeň poplachu.

„Minimálně dva lidi záchranáři oživovali a minimálně jeden z nich přežil,“ uvedla Česká televize. Na místě jsou už dva mrtví a desítky dalších osob jsou zraněny a to včetně dvou hasičů. Propadli se při zásahu patrem hotelu, který je stále silně zakouřen. Podle informací serveru iDNES.cz by hasiči měli být zranění jen lehce. Přičiny požáru zatím nejsou jisté.

Hašiči také na svém twitterovém účtu informovali o tom, že na místě zasahují hasiči téměř ze všech profesionálních stanic a je potřeba ještě evakuovat větší množství osob. „Byl aktivován traumaplán a na místo jsme poslali čtyři záchranářské posádky a dvě lékařské. Na místě by se mělo nacházet zhruba čtyřicet lidí, kteří budou postupně předáváni do další péče,“ uvedla mluvčí záchranné služby Jana Poštová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…