Hospodářské noviny se rázně postavily proti komunistům

16.11.2012 7:27

Hospodářské noviny věnovaly celou svou titulní stránku varováním před komunisty. Kromě velké animace rudé hvězdy a zavedení „indexu komunistické moci“ se tam objevil rovněž komentář redaktorky Lucie Tvarůžkové, která jménem celé redakce ujišťuje, že komunisté nemohou této zemi přinést nic dobrého.

Hospodářské noviny se rázně postavily proti komunistům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Třešně, symbol KSČM

Hospodářské noviny přinesly na titulní stránce velký obrázek pěticípé rudé hvězdy, a palcovým písmem počet funkcionářů KSČM na krajské úrovni. K tomu byl přidán titulek, že 23 let po sametové revoluci jsou komunisté zpátky u moci. Dokonce zavedli koeficient „index komunistické moci“, který bodově ohodnotil každého krajského zastupitele jedním bodem, šéfa výboru třemi, radního šesti, náměstka hejtmana osmi a hejtmana deseti. Podle tohoto indexu vzrostla těmito volbami komunistická moc ze 194 na 388. Zdůrazňováno je zejména to, že v pěti krajích získají komunisté kontrolu nad školstvím.    

Vedle velkého článku se na titulní straně objevuje komentář od redaktorky Lucie Tvarůžkové. Ta zdůrazňuje, že HN nejsou ideologické noviny a nemají rády stereotypy, zavedená klišé a jeden úhel pohledu. „Jednoho klišé se ale nemůžeme vzdát. Komunistická strana a komunističtí politici téhle zemi nemohou přinést nic dobrého. Ať se na to díváme z jakéhokoliv úhlu,“ píše redaktorka.

Je prý velmi nebezpečné, s jakou lehkostí sociální demokraté přenechávají na krajích komunistům vliv na školství a výchovu mládeže. „Zároveň doufáme, že se z pohledu na komunistického politika v roli hejtmana nebo krajského radního pro školství klišé nestane,“ píše Tvarůžková v množném čísle na celou redakci. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …