Hrabivý soudruh? Nene, zachránil České poště peníze, brání straníka Filip

30.08.2018 9:34 | Zprávy

Místopředseda dozorčí rady České pošty Lubomír Krejsa je v problémech. Policie jej vyšetřuje kvůli podezřelé smlouvě, kdy bere 55 tisíc korun měsíčně a nechodí do práce. Nyní se mu dostalo zastání. Píše o tom server Seznam Zprávy.

Hrabivý soudruh? Nene, zachránil České poště peníze, brání straníka Filip
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Krejsa, jenž je ekonomickým poradcem šéfa komunistů Vojtěcha Filipa, podle předsedy KSČM zachránil poště cenný dům v centru Prahy. Podle všeho zabránil jeho prodeji, tvrdí Filip. „Já chápu záměry těch, kteří chtějí zneužívat státní majetek, a děkuji mu za to, že v dozorčí radě uspěl a nenechal prodat majetek státu,“ řekl Filip na adresu Krejsy. A dodal, že si myslí, že jeden ze zdrojů, které na něj útočí, je ze strany nějakého privatizátora, kterému nevyhověl. 

Server Seznam Zprávy však zjistil, že to bylo trošku jinak. Krejsa měl chtít převést budovu v sousedství hlavního nádraží v Praze na soukromého investora. A to přesto, že o ni měla zájem SŽDC. Vybydlený dům je léta pronajatý firmě Mr.MEDIC. Ta jej opravuje a provozuje v něm stomatologickou kliniku. A právě před dvěma lety mělo dojít k prodeji.  

Původní text ZDE

Na klíčových jednáních pak měl Krejsa lobbovat za to, aby dům získala soukromá společnost na úkor SŽDC. Ministerstvo vnitra souhlasilo s převodem na státní organizaci, o den později však dostalo o milion vyšší finanční nabídku od společnosti Mr.MEDIC. 

Jednatel společnosti Stanislav Hlaváček však uvádí, že Krejsa za ně nelobboval. „To je úplný nesmysl,“ řekl muž, jehož společnost má nájemní smlouvu s poštou do roku 2038. 

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

12:54 Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

Můj kanál má více sledujících. Tak vysvětlil hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich, proč se krizo…