Hráblo Pospíšilovi? Jaromír Štětina se vyjádřil

05.01.2019 13:55

Europoslanec Jaromír Štětina, zvolený do europarlamentu za TOP 09, dává v posledních týdnech najevo, že se zlobí na stávajícího předsedu strany Jiřího Pospíšila. Zapojil se dokonce do rozpravy na téma, zda Pospíšilovi „hráblo“.

Hráblo Pospíšilovi? Jaromír Štětina se vyjádřil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaromír Štětina

Jaromír Štětina se v posledních týdnech netají tím, že má velké výhrady k současnému předsedovi TOP 09 Jiřímu Pospíšilovi. Na sociálních sítích již oznámil, že v nadcházejících květnových eurovolbách nebude kandidovat za TOP 09, protože se mu nelíbí směr, který Pospíšil ve straně nastavil.

Pospíšil kontroval, že Štětinovo rozhodnutí respektuje, ale jedním dechem doplnil, že Štětina nemá do směřování strany příliš co mluvit, protože do TOP 09 nikdy nevstoupil, ač k tomu byl opakovaně vyzván.

Štětinu tím však neumlčel. Europoslanec se zlobí, že Pospíšil touží po prvním místě na kandidátce pro eurovolby. Štětina by byl raději, kdyby se politickou jedničkou stal ekonom Luděk Niedermayer. Pospíšil už přitom stačil získat nominaci na post lídra kandidátky v Praze. Štětina si ale trvá na tom, že by kandidátku měl vést Niedermaxer.

Zkritizoval proto platformu Spojené síly pro Evropu, která podporuje Jiřího Pospíšia do čela kandidátky TOP 09 pro květnové eurovolby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…