Hráč z ruské KHL? Bouře kolem Jaromíra Jágra. Definitivní konec je tu

05.01.2024 17:57 | Monitoring

Hokejový tým Rytíři Kladno majitele Jaromíra Jágra zrušil smlouvu slovenskému gólmanovi Júliusu Hudáčkovi. Tu přitom Kladno s ním podepsalo teprve minulý týden, ale kvůli Hudáčkově dlouhodobému angažmá v ruské Kontinentální hokejové lize se na klub valila kritika. Poslední kapkou asi bylo oznámení skalních fanoušků Kladna, že kvůli podpisu Hudáčka nebudou chodit na zápasy, protože to odporuje jejich morálnímu přesvědčení.

Hráč z ruské KHL? Bouře kolem Jaromíra Jágra. Definitivní konec je tu
Foto: Facebook Rytíři Kladno
Popisek: Jaromír Jágr

Hokejový tým Rytíři Kladno v reakci na zranění brankáře Adama Brízgaly minulý týden podepsal smlouvu se slovenským hráčem Júliusem Hudáčkem. Problém ale byl v tom, že Hudáček posledních šest sezón strávil v ruské Kontinentální hokejové lize. Ozval se zejména legendární hokejový brankář Dominik Hašek; k oné smlouvě na sociální síti X napsal, že rozhodnutí majitele klubu Rytíři Kladno považuje za nevhodné a vyzval Parlament ČR k lepšímu „nastavení pravidel zákonem, popř. vyhláškou“ pro hokejový svaz.

„Rozhodnutí majitele Rytířů Kladno považuji za nevhodné, špatné. Ale opět zopakuji. Je na lidech, které jsme si zvolili do Strakovky, Parlamentu a Senátu, aby nám nastavili pravidla, co se pracovně smí/nesmí, zákonem (příp. vyhláškou). Interní pravidla by měl nastavit hokejový svaz a APK,“ napsal Hašek. A dodal: „Jde o životy našich spojenců a bezpečnost našich občanů. Od toho jsou námi zvolení lidé, aby nás chránili před nebezpečným jednáním jednotlivců zákonem,“ napsal Hašek. A podobně kritičtí byli i další, např. bývalý hokejista a komentátor Jakub Koreis i redaktor deníku Sport Pavel Ryšavý.

Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) na síti X pochválil fanoušky Kladna, kteří klubu oznámili, že kvůli podpisu Hudáčka nebudou chodit na zápasy. „Vymezujeme se proti podepsání J. Hudáčka a tím tedy i přijmutí hodnot klubem, které tento hráč reprezentuje. Pro nás je čest, názorová konzistentnost a smysl pro spravedlnost víc než pár bodů v tabulce… Došlo to tam, kam to dojít nemělo, ale sport a klub není všechno, jsou i důležitější věci,“ napsali „fanoušci“ hokejovému klubu.

„Velký respekt pro fanoušky Kladna,“ pochválil Zdechovský.

Rytíři Kladno se po tomto mediálním a fanouškovském tlaku rozhodlo smlouvu s Hudáčkem rozvázat. „Toto rozhodnutí jsme učinili po zvážení všech aspektů souvisejících s jeho angažováním. Pokračování není v zájmu klubu ani hráče. Čeká nás nejdůležitější část sezóny a věříme, že do ní půjdeme s fanoušky, partnery a všemi podporovateli našeho klubu jako jeden tým,“ napsal hokejový klub v oficiálním vyjádření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Makarovič

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Hašek do vězení !!!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemuž v letech , 05.01.2024 18:16:19
Taky hrál v Rusku :-)

|  20 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …