Hrad chystá velké oslavy státního svátku. Bývalý hradní protokolář Forejt se vysmál Mynářovi

26.10.2017 18:20

Hradní kancléř Vratislav Mynář serveru Aktuálně.cz potvrdil, že na letošní oslavy státního svátku bude na Pražský hrad pozváno více lidí než dřív. Někdejší hradní protokolář Jindřich Forejt v této souvislosti zavzpomínal, co Mynář plánoval v minulých letech.

Hrad chystá velké oslavy státního svátku. Bývalý hradní protokolář Forejt se vysmál Mynářovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brána na 1. nádvoří Pražského hradu

Česká republika letos slaví devadesáté deváté narozeniny. Hradní kancléř Vratislav Mynář prozradil, že do Vladislavského sálu bude 28. října pozváno více lidí než dřív. Už proto, že prezident Miloš Zeman plánuje vyznamenat více lidí než dříve. Seznam vyznamenaných osob je prý připraven, ale spolupracovníci prezidenta odmítají prozradit, kdo na tomto seznamu bude.

Celý článek naleznete zde.

Bývalo zvykem, že do Vladislavského sálu usedalo něco přes 600 pozvaných hostů. Letos je prý v plánu pozvat asi o 180 osobností víc.

Když to slyšel bývalý hradní protokolář Jindřich Forejt, jenž pracoval na Hradě za časů prezidenta Václav Klause i Miloše Zemana, podotkl, že podobně velké plány míval Mynář už v minulosti.

„Pan Mynář tam chtěl v době mého působení každoročně pozvat kohokoliv. Nevím, koho tam chce pozvat letos, jestli tam přijede autobus z Osvětiman nebo jestli otevře dveře dokořán,“ řekl Forejt.  

Obratem však dodal, že prezident Václav Havel v posledním roce svého vládnutí vyznamenal přes 60 osobností. Klaus potom počet vyznamenávaných snížil na 25 a jeho nástupce Miloš Zeman se tohoto čísla relativně držel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…