Hrad se dál opevňuje, napsal server. Ovčáček se hned kousavě ozval

30.08.2017 17:42

Server Aktuálně.cz napsal, že na Pražském hradě přibyly kamery, které lépe rozeznají lidský obličej a umějí upozornit na podezřelé chování. Podle autorů článku to zřejmě znamená, že se Hrad dál opevňuje. Když si to přečetl prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček, přičinil poznámku o miliardáři Zdeňku Bakalovi, kterému server patří, a o České televizi.

Hrad se dál opevňuje, napsal server. Ovčáček se hned kousavě ozval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brána na 1. nádvoří Pražského hradu

„Na Hradě momentálně probíhá modernizace kamer. Ty už nebudou pouze zaznamenávat obraz a zvuk, ale dokážou rozpoznat i obličej nebo podezřelé chování jednotlivých návštěvníků. Software například spočítá, jestli nějaký člověk často obchází u nějakého hlídaného objektu, a upozorní na to,“ píše server.

Modernizace bude zaplacena z peněz, které Hrad obdržel na zvýšení bezpečnosti po incidentu s červenými trenýrkami, které zavlály nad Hradem místo prezidentské standarty. Postarala se o to skupina Ztohoven. Policie a hradní stráž by měly získat také nástroje na práci s obrazovým materiálem.

Celý článek naleznete zde.

„Systémy dnes dokážou rozpoznat, jestli se někdo dostal někam, kam nemá, ale i když třeba někdo zkolaboval,“ popsal výhody Daniel Štofan ze společnosti GoodVision, která se kamerovými systémy nové generace zabývá. Chytré kamery prý dostane i Letiště Václava Havla.

Když si článek přečetl hradní mluvčí Jiří Ovčáček, přičinil k němu na sociální síti Twitter poznámku.

„U Bakalů vymysleli tvůrčí novinku. Kamery jsou opevnění. V tom případě je ČST Praha nejmocnější pevností v zemi,“ napsal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…