Hrdé migrační Rakousko, psal kníže. A Kalousek to teď dorazil

03.11.2020 16:12

K teroristickým útokům ve Vídni, které proběhly v pondělí večer, se vyjádřil i matador české politické scény a duchovní otec TOP 09 Miroslav Kalousek. Připomíná mu to prý husity. Navázal tak na vyjádření dalšího známého topkaře, knížete Schwarzenberga, který nedávno zase prohlásil něco k migrantům. EU by nás prý neměla tolerovat. A došlo i na fackování.

Hrdé migrační Rakousko, psal kníže. A Kalousek to teď dorazil
Foto: Repro ČT24
Popisek: Předseda posl. klubu TOP09 Miroslav Kalousek

Anketa

Obáváte se, že islámský terorismus udeří i v České republice?

96%
hlasovalo: 21823 lidí

Ve Vídni v pondělí večer došlo k teroristickému útoku, při kterém čtyři lidé zemřeli a několik jich bylo zraněno. Útočník, dvacetiletý Kujtim Fejzulai původem ze Severní Makedonie, kterého policie zastřelila, byl již trestán za teroristickou činnost a byl stoupencem Islámského státu.

Poslanec na svém twitteru napsal: „Vraždy ve Vídni. Vraždy na univerzitě v Kábulu, vraždy v Nice. Zvláštní, jak mi zvěrstva ‚Islámského státu‘ vždycky připomenou zvěrstva ‚husitského revolučního hnutí‘ u nás. Stejná šablona. Což abychom ji odstranili z našich pozitivních tradic?“ navrhuje Kalousek.

Kalouskův kolega exministr zahraničí Karel Schwarzenberg se zase velmi zlobí na středoevropské státy kvůli jejich přístupu k problematice migrace. Uvedl to nedávno v rozhovoru pro rakouský list Tiroler Tageszeitung, jehož si následně povšiml server Novinky.cz. Schwarzenberg se domnívá, že chybějící solidaritu ze strany středoevropských států by neměla Evropská unie v žádném případě tolerovat.

Kalouska se pak v diskuzi uživatel Farma Baron zeptal, jak může odsuzovat násilí, když kdysi, ještě jako ministr financí zfackoval chlapce, který na něj pořvával na ulici. "Zfackovat spratka, který Vám vyhrožuje šibenicí, není násilí. To je výchovný akt, který byl v jeho rodině zanedbán. Kdybych jeho výhrůžky měl brát vázně, zabil bych ho bez milosti. Protože jsem je vážně nebral, jenom jsem mu nafackoval. Co tam máte dál?" odseknul přísně Kalousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…