Hřibe, nechrápej! Blogerka se diví ocenění pro primátora. A připomíná, o co by se měl starat

12.12.2020 17:17

Pražský pirátský primátor Zdeněk Hřib se dočkal ocenění serveru Politico. Dočkal se označení nositele světla v jinak temné oblasti střední Evropy. Jenže zatímco server Politico Hřiba pochválil, blogerka Kateřina Lhotská nenechala na primátorovi nit suchou.

Hřibe, nechrápej! Blogerka se diví ocenění pro primátora. A připomíná, o co by se měl starat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský primátor Zdeněk Hřib

Pražský primátor Hřib se umístil v tzv. kategorii snílků za to, že se údajně snaží z české metropole učinit „maják naděje pro liberály v regionu sklouzávajícím k pravicovému autoritářství“. Hřib na umístění do žebříčku reagoval slovy, že si toho moc váží a že je třeba podporovat Prahu, protože tím se podporuje otevřenost a svoboda ve střední Evropě.

Anketa

Kdo z vybraných politiků má Vaši největší důvěru? (dle abecedy)

hlasovalo: 38073 lidí
Blogerka Kateřina Lhotská nenechala na serveru Politico ani na Hřibovi nit suchou.

Na blogu serveru iDNES.cz např. nechápavě kroutí hlavou nad tím, že server Politico ocenil vedle Hřiba např. také francouzského prezidenta Emmanuela Macrona, kterého označil za muže činu. Podle Lhotské však Macron zatím žádný pořádný čin neprovedl. Dokázal prý jen tolik, že zvládne všechno „okecat“. Španělská ministryně pro životní prostředí Teresa Riberová se dočkala ocenění žena činu za to, že na evropskou úroveň hlasitě vnáší ekologická témata. Ani pro to nemá Lhotská pochopení. Domnívá se totiž, že by si Riberová zasloužila spíše titul žena-ničitelka, protože svými plány podle Lhotské zničí průmyslovou sílu EU.

Poté se Lhotská zastala britského konzervativního premiéra Borise Johnsona, který dotahuje odchod Velké Británie z EU.

Pokud jde o samotného Hřiba, u toho podle Lhotské server Politico projevil naprostou blbost, když ho zařadil mezi pozitivní „snílky“, kteří chtějí měnit svět k lepšímu.  

Politico oceňuje, že se Hřib nebojí projevit svůj názor i proti takovým mocnostem jako jsou Rusko nebo Čína.  Stejně tak oceňuje, že Hřib drží nad hlavou pochodeň liberalismu.

Podle Lhotské ale voliči neudělali primátorem Hřiba proto, aby se pletl do otázek zahraniční politiky České republiky nebo aby prosazoval progresivní myšlenky. Hřib byl podle Lhotské zvolen primátorem proto, aby hlavní město spravoval, jak nejlépe dovede. Blogerka Lhotská má za to, že zrovna to se Hřibovi vůbec nevede.

Jako primátor by měl Hřib budovat dopravní infrastrukturu. To se prý dařilo naposledy Pavlu Bémovi v barvách ODS.

„Ale vraťme se k panu primátorovi Hřibovi. Když o tom tak přemýšlím, tak jeho zařazení mezi ‚snílky‘ je vlastně namístě. On na té radnici totiž asi vážně chrápe. Takže je na čase, aby se probudil a dělal pro občany to, pro co byl zvolen. Pokud si pod tím ovšem představuje přeměnu Prahy v ‚oázu progresivismu‘, je na čase, aby se probudili i Pražané...“ uzavřela Lhotská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …